Eerste zinnen

Zojuist, en dan bedoel ik echt zojuist zojuist, een half uur geleden of zo, ben ik begonnen met een nieuw verhaal. Heel actueel, ook nog, en dat is voor het eerst, want ik heb echt nog nooit fictie geschreven die heel letterlijk en herkenbaar in het heden speelde. Maar het huidige heden is moeilijk te omzeilen. Dus bedacht ik vanmiddag, toen ik door het sprookjesbos in de Efteling liep, dat het maar moest.

Afijn, ik bedacht dat ik de eerste zinnen hier deel. Kun je een beetje proeven. Zoals je hete soep van het puntje van een lepel proeft, maar een heel erg klein beetje en zo weinig dat je eigenlijk niet eens duidelijk een smaak kunt herkennen.

Waarom ik deze zinnen hier opschrijf? Omdat ik opgelucht ben. Niet meer en niet minder. Ik ben gewoon hartstikke opgelucht dat ik eindelijk, eindelijk, EINDELIJK weer eens fictie schrijf. Want columns zijn leuk, en je mening geven ook, maar ik ben geboren voor het schrijven van fictie.

Hoe dan ook. Het hele kleine beetje hete soep van de punt van de lepel, dan maar.

Het is 16 oktober 2020, iets van twintig over acht in de avond en het is afgeladen in Indiana Café aan Place Denfert-Rochereau. Ik zit aan een tafeltje met vijf anderen, twee mannen en drie vrouwen, we proosten met net gebrachte, grote, ijskoude glazen goudkleurig bier, iemand zegt: “Op de avondklok!” en daar wordt om gelachen alsof het de leukste grap van het jaar is. 
Het is een klotejaar. Iedereen weet dat het een klotejaar is. En vanaf vannacht, nul uur nul, moet iedereen hier in Parijs om negen uur ’s avonds binnen zitten. Tot zes uur in de ochtend, dan mogen we weer naar buiten. 
Wat ben ik blij dat ik geen hond heb die ik voor het slapengaan nog even moet uitlaten. Wat had ik moeten doen, hem laten pissen op het balkon? Doe me een plezier. 
Doe me een plezier, Marcon. 
Doe me een plezier, COVID-19.

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Random writings, Schrijfsels en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s