Dankbaar

Dat ik een diep gevoelig mens ben, dat wist ik natuurlijk al lang. Het minste kan me raken, en op sommige dagen krijg ik er zelfs tranen van in mijn ogen als mijn kater Daley spint wanneer ik hem aai. Hoe veel en diep ik kan voelen, merk ik nu pas echt. In deze crisistijd. Er zijn zo veel dingen waar ik intens dankbaar voor ben, en zo veel dingen waar ik met heel mijn hart van hou. Dat merk ik nu pas echt omdat ik die dingen mis, of juist omdat die dingen de dingen zijn die binnen handbereik blijken te zijn.

Wil je weten over welke dingen ik het heb? Goed, een kleine bloemlezing dan…

Ik ben dankbaar voor de vrijheid waarin ik mag leven, hier in Nederland, en in Europa. Het is een voorrecht om in dit land geboren te worden en te mogen wonen en werken. Nederland is een vrij en werkelijk prachtig land.

Ik ben er dankbaar voor dat ik elke dag gewoon naar buiten mag gaan als ik wil, dat ik de fiets of de auto of gewoon mijn wandelschoenen kan pakken en weg kan gaan naar een andere plek. En dat ik daarna weer naar huis kan, naar mijn huis, naar mijn thuis, het huis waarin allerlei dingen zijn waar ik enorm van hou, van mijn Daley, de bloemen op mijn tafel en mijn Magnatspeakers tot mijn bed en mijn kleren en de druivenstruik in mijn tuin. En dat daar ook in deze crisistijd geen beperking voor geldt. Ik mag me vrij bewegen als ik dat wil, en dat vind ik ongelofelijk heerlijk.

Ik ben dankbaar voor de supermarkt waar ik vlakbij woon en waar de rekken elke dag weer opnieuw tot de nok toe gevuld zijn, en voor de aardige medewerkers in die supermarkt, voor de glimlach van een kassadame en voor de korte gesprekjes met andere bezoekers van die supermarkt, en het begrip dat mensen ineens op blijken te kunnen brengen voor elkaar.

Ik hou ontzettend van de plek waar ik woon, aan de vijver, in mijn oude huisje. En van mijn stad, Tilburg – lief, prachtig, moedig Tilburg, wat ben ik gek op je, met je geschifte winkelcentrum en je prachtige LocHal en het kroepoekdak op het station.

Ik hou enorm van de voetbalclub hier om de hoek, Willem II, veel meer dan ik ooit had kunnen vermoeden. Nee jongens, ik wil het geld van het kaartje dat ik heb voor nooit meer gespeelde wedstrijden niet terug – jullie hebben het hard genoeg nodig. Volgend seizoen zien we elkaar hopelijk weer!

Ik hou van de theaters in Tilburg en van poppodium 013. Ik hou van het tuincentrum hier vlakbij en zelfs van de fucking snelweg die niet al te ver van mijn huis ligt.

Ik hou van het feit dat we in dit land gewoonlijk overal naartoe kunnen en mogen, zonder dat iemand daar schriftelijke toestemming nodig heeft en zonder dat iemand vraagt wat je, bijvoorbeeld, als Tilburger komt zoeken in Amsterdam of Groningen.

Ik hou geweldig van mijn vrienden, jullie weten wie jullie zijn en ik kan niet genoeg zeggen hoe gek ik op jullie ben. Ik kan niet wachten tot we weer samen een wijntje kunnen drinken, tot we weer naar onze favoriete cafés toe kunnen voor koffie, of om bitterballen te eten of een borrelplaat te bestellen.

En ik hou van mijn familie, altijd, en voor altijd, en ik mis mijn papa en mama het allermeest van iedereen die ik mis, en tegelijkertijd ben ik zo dankbaar dat ik jullie kan missen omdat jullie er wel zijn. Ik zie jullie heel snel weer, als ik naar die andere plaats in Nederland toe kom waar ik zo enorm van hou. En hopelijk kunnen we veel sneller dan verwacht weer samen, met z’n vijven, naar het stamcafé van ons gezin. Nog zo’n plek waar ik van hou.

Ik heb een prachtig leven, gevuld met fijne dingen, lieve dieren, mooie plekken en fantastische mensen, en nu het voor dit moment niet ‘live’ kan knuffel ik jullie allemaal maar even virtueel. Tot snel allemaal. Hou vol!

2020-04-28 13.31.48_s

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Bericht, Inspiratie, Lief dagboek, Persoonlijk, Random writings, Schrijfsels en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Dankbaar

 1. Happy Hulk zegt:

  En ik maar denken dat je in Amsterdam woont. 🤔
  Dat geluksgevoel heb ik vaak als ik loop.
  Zomaar jezelf kunnen voortbewegen op twee benen perfect in balans.
  Als ik erover nadenk, is het te simpel voor woorden maar echt, ik ben daar zó dankbaar voor. 💝

  • Jackles zegt:

   Nee joh, Tilburg is veel leuker dan Amsterdam… 🙂

   En het zijn juist die simpele dingen waar je zo dankbaar voor kunt zijn. Dat je, inderdaad, ‘gewoon’ kunt lopen. Dat je kunt praten en denken. Juist die ‘gewone’ dingen maken leven zo kostbaar.

 2. Mack zegt:

  De essentie van het leven samengevat. Tot voor kort kwam ik vaak in Tilburg, middelaargraaf, dat zal je wel kennen. Ben ook twee keer meegeweest naar Willem II, dat doe ik nooit meer. Tenminste niet als PSV komt. 😉

 3. Patrice zegt:

  Wat een prachtige verhalen weer!!
  Moest er ff een paar inhalen.

  Dank weer! En een virtuele knuffel terug! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s