Australië

3112buiaustralie5Gisteren keek ik op een kaartje van Australië om te zien waar de brandhaarden te vinden zijn, en dat was nog schokkender dan ik had gedacht. Het lijkt wel of alle enigszins groene en bewoonbare gebieden van Australië in brand staan, of in ieder geval door brand bedreigd worden. Ook las ik vreselijke cijfers, niet alleen de tot nu toe drieëntwintig menselijke slachtoffers, maar vooral het bijna surrealistische aantal dieren dat tot dusver omkwam: vijfhonderd miljoen. (Laat dat cijfer even tot je doordringen: vijfhonderd miljoen. Dat is een vijf met acht nullen. 500.000.000.) (Van veel arme dieren zag ik overigens ook afschuwelijke foto’s waarvan ik wilde dat ik ze niet had gezien. Doe jezelf een plezier en google niet.)

Er zijn ook mensen die net doen of er niks aan de hand is, natuurlijk. En er zijn ook mensen die vinden dat alles maar overdreven wordt. O ja en vergeet de discussie niet over of deze branden, dan wel de intensiteit ervan, worden veroorzaakt door klimaatverandering. Tegenwoordig zijn feiten geen garantie meer voor of iets als waarheid wordt aangenomen of niet.

Wat ik ook tegenkwam, op Twitter (ook wel bekend als de beerput van het internet en de bron van alle kwaad), was een groep mensen die vindt dat wij hier in Europa (en ook in Amerika, en… nou ja, elke plek ter wereld die geen Australië is, zeg maar) gewoon geen aandacht moeten besteden aan wat er gebeurt aan de andere kant van de wereld. Preciezer: dat we ons hier moeten richten op problemen die dichter bij huis zijn.

Ik snap wat die mensen zeggen. Maar het is ook kortzichtig. Want we hebben met z’n allen maar één huis. Mensen, dieren, alle levende wezens.

Lieve mensen, de aarde is ons huis. Laten we er alsjeblieft eindelijk goed voor gaan zorgen.

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Bericht, Lief dagboek, Media, Nieuws, Persoonlijk, Politiek, Social media en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Australië

  1. Mack zegt:

    Ik ben blij dat ik niet op Twitter zit. Ik vind FB al niet te harden soms.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s