Verlangen

fountain_pen_sTerwijl ik een rapportage lees en probeer er tekstuele dingen in te ontdekken die ik mooier of beter kan maken nip ik aan een kop kruidenthee. Af en toe pak ik het boek dat aan de andere kant naast mijn laptop ligt, om er een paar zinnen uit te lezen. En dan weer terug naar de rapportage. Of de volgende e-mail. Of weer een andere rapportage. Of een brief, of een actielijst.

En ondertussen is mijn hoofd bezig met allerlei andere dingen. Met hoe het ene verhaal verder moet. En hoe ik het andere verhaal naar het einde toe kan schrijven. En met een nieuw verhaal, of wel twee eigenlijk, of misschien zelfs drie.

Ik heb werk en ‘normale dingen’ die iedereen zo’n beetje doet maar ik wil dit: schrijven. Schrijven, schrijven, schrijven. Een verhaaltje verzinnen en het opschrijven. Verder schrijven aan een ander verhaaltje. Alle dingen die me ook maar enigszins inspireren allemaal opzuigen en opschrijven wat er daardoor in mijn hoofd ontstaat.

Als ik alleen al denk aan hoe mijn ene verhaal verder moet, en wat ik in een ander verhaal kwijt wil, dan gebeurt er letterlijk iets in mijn lichaam. Alsof ik verliefd ben. Verliefd word, op dat moment. Alsof ik iets hoor, in de verte, waar ik naartoe wil, nee, moet. Iets wat bij mij hoort, iets wat mij roept. Een verlangen dat voelt als de hevigste verliefdheid.

Ik wil een einde schrijven, een vervolg schrijven, iets nieuws schrijven.

Ik wil niets liever.

Ik wil dát.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Lief dagboek, Persoonlijk, Random writings, Schrijfsels en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Verlangen

 1. Mack zegt:

  Ik wil ook schrijven, alleen een roman dat zou me nooit lukken. Geen idee hoe je dat doet.

 2. Plato zegt:

  Ooit heeft iemand eens tegen mij (ons in een cursus) gezegd. Als je zegt dat je iets wilt, dan pikt het universum dat op als een verlangen. Gevolg: je blijft willen.
  Maar ja…..
  Dus……….
  Het is beter om niet ze zeggen: ik wil schrijven….
  Je moet zeggen: ik ga NU schrijven. En dat je het dan ook meteen doet.
  Zo simpel ligt het.
  Gewoon doen (en als je het niet doet, jezelf afvragen wat je tegenhoudt en dan die hinderpalen uit hun voegen slaan).
  Klaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s