CLIII. Weg (II)

Piano_sOp een zonnige middag vond in Milo’s huis de meest gespannen band meeting plaats die Milo zich kon voorstellen. Hij wilde de situatie met Fletcher normaliseren, zodat ze weer samen zouden kunnen spelen en misschien uiteindelijk op tournee zouden kunnen, maar realiseerde zich al snel dat dit niet kon. Want Fletcher deed vijandig. Hij wás vijandig. En Milo was daar niet tegen bestand. Erger, in plaats van zich te manifesteren als de leider van zijn band, wat hij gewoonlijk wel deed, ging hij op zijn knieën. Hij merkte het zelf en hij haatte zichzelf erom, maar het gebeurde en hij kon niet meer terug.
“Ik kan dit niet zonder jou,” zei hij, en zijn kaken deden er pijn van, zo hard probeerde hij de woorden terug te nemen. “Dit allemaal, Chris.”
Fletcher haalde diep adem, snoof hoorbaar, en draaide zich van Milo af.
Milo kneep zijn ogen dicht en schudde zijn hoofd in ongeloof van wat hij zichzelf had horen zeggen. Inwendig vloekte hij zo hard dat hij dacht dat hij het hardop had gedaan.
Pas na een heel lange stilte zei Fletcher iets, en het was op geen enkele manier iets wat iemand in de ruimte wilde horen of wat ook maar een klein beetje zou helpen: “Heb je enig idee hoe je klinkt?”
Ja. Milo zuchtte, hard, hoorbaar, hoorde hoe geïrriteerd hij klonk. Irritatie die voor hemzelf bedoeld was, maar zo zou Fletcher het niet opnemen. “Godverdomme, luister nou naar wat ik zeg.”
“Dat doe ik, Morris.” Fletcher draaide zich weer naar hem toe en keek hem recht aan. “Maar ik hoor nog niks waar ik warm voor loop.”
“Alsjeblieft, Chris.”
Fletcher maakte een ongeduldige hoofdbeweging. “Smeken, ook nog.”
Milo besloot het nog eens te zeggen, maar hij had nu al het gevoel dat hij er meer mee stuk zou maken dan hij zou winnen: “Ik ben niet! Verliefd op Laura.” Vanuit zijn ooghoek zag hij Jesse een stap achteruit doen en Tom zijn hoofd schudden.
“Niet?” Fletcher lachte, kort, hard en koud.
“Chris. Toe nou. Ik heb je als vriend nodig, niet als tegenstander.”
“Dat ben ik toch? Je tegenstander?” Fletcher liet een lach zien, een gemaakte, onaardige. “Ben ik niet je rivaal, Morris?”
“Nee man! Waar haal je dat vandaan!” En ongeduldiger klinkend dat hij wilde: “We zijn nooit rivalen geweest, Fletch!”
Fletcher deed net of hij hem niet hoorde. “Nou, perfect. Ik dacht dat we iets leuks gingen doen, maar alles wat ik hoor ik zielig gemekker.”
“Verdomme Fletch!”
“Je kunt niet tegen me op, hè?”
Milo maakte een ongeduldig, en wat hulpeloos, gebaar met zijn armen. “Ik wil helemaal niet tegen je op kunnen. Luister nou naar me!”
Fletcher keek hem weer aan, diep, met een blik waar Milo bijna een stap van achteruit deed, hoewel ze enige meters uit elkaar stonden. Fletcher zei niets, maar zijn blik daagde hem uit: oké, ik luister, zeg het maar. Het was op geen enkele manier geruststellend.
“Ik heb je nodig. Als vriend,” probeerde Milo nog eens. Hij deed enorm zijn best zijn stem zo neutraal mogelijk te laten klinken. En toen Fletcher zowel verbaal als lichamelijk niet reageerde: “Alsjeblieft.”
Fletcher sloeg zijn ogen neer. Er viel een lange, omineuze stilte.
Milo was bang dat iedereen in de ruimte zijn hart kon horen kloppen; hard, snel. Alsof hij net kilometers gerend had, alsof er iets aan de hand was wat zijn leven bedreigde. Hij balde zijn vuisten, beet op zijn onderlip en keek naar Fletcher, naar elke minuscule beweging die hij maakte. Naar hoe zijn vingers licht bewogen. Naar hoe hij bijna onzichtbaar zijn lippen bevochtigde met zijn tong. Naar hoe hij uiteindelijk zijn hoofd in zijn hals legde en Milo recht aankeek, zo direct dat Milo onmiddellijk zijn blik wilde afwenden.
Na een diepe zucht zei Fletcher: “Ik heb wat lucht nodig.” En hij liep zonder nog wat te zeggen de kamer uit. De voordeur viel achter hem dicht en het geluid leek een echo te veroorzaken in het hele huis.
In Milo’s hele wezen.
Want Milo wist heel zeker dat hij niet terug zou komen.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Milo Morris, Random writings, Schrijfsels en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s