CLII. Weg

jazzpianoRicks handen op Milo’s schouders verstrakten. Het was subtiel, bijna niet voelbaar, maar Milo bemerkte het toch. Na even liet Rick hem los.
Milo deed even zijn ogen dicht, haalde diep adem en haalde het envelopje uit zijn broekzak. Het brandde nog steeds, maar nu op een andere manier; geen verlangen, maar afkeer. Afkeer die zo diep was dat hij leek op haat. En op angst.
Milo legde het envelopje voor zich op de make-uptafel alsof hij een kostbaar kleinood neerlegde. Zijn hand trilde terwijl hij hem terugtrok en het kostte hem moeite naar het envelopje te kijken, maar hij dwong zichzelf ertoe, alsof hij zichzelf op die manier kon straffen voor het feit dat hij het bij zich had gestoken in plaats van zich er voor de show al van te ontdoen. “Ik heb het niet genomen,” zei hij na even. Zijn stem klonk dun. “Het is er allemaal nog.”
Rick haalde ook diep adem, achter hem. Na een heel lange tijd zei hij uiteindelijk iets: “En nu?”
Milo zuchtte diep. Hij sloot zijn ogen, perste zijn lippen op elkaar, beet erop. “Ik ga het weggooien,” zei hij na een lange stilte zachtjes.
“Wanneer?”
Zijn ogen openend zei Milo: “Nu.” Hij keek naar het envelopje, naar de kleurige tekening van de pony die erop stond, rechtte zijn rug. Nadat hij nog eens diep adem had gehaald herhaalde hij: “Nu.” En hij stond op en pakte het envelopje van de kaptafel. Hij draaide zich om naar Rick en keek hem aan. “Kom.”
Rick reageerde weer niet. Al bleef hij Milo wel aankijken. Het was een ongemakkelijke blik waar Milo helemaal niets uit op kon maken. Was hij teleurgesteld? Boos? Opgelucht dat Milo het spul niet had gesnoven? Milo had geen idee.
Opnieuw diep ademhalend, nu trillend en gespannen, liep Milo langs Rick heen, hem licht bij zijn arm pakkend alsof hij hem mee wilde trekken, maar hij liet hem vrijwel onmiddellijk weer los en beende met grote, nerveuze stappen naar de aangrenzende toiletruimte. Daar draaide hij een kraan wagenwijd open, hij trok het envelopje open – voorzichtig, want hij wilde het poeder niet aan zijn vingers krijgen zodat hij niet in de verleiding zou komen het af te likken – en strooide inhoud in het putje van de wasbak. Zijn kiezen op elkaar klemmend keek hij naar hoe de drug met het water verdween door de afvoer. Daarna hield hij het opengevouwen envelopje onder de kraan, het afspoelend tot hij absoluut zeker wist dat ook de allerlaatste kristallen verdwenen waren. Toen waste hij zijn handen. Lang. Hard. Tot ze rood zagen en pijnlijk aanvoelden.
Pas op het moment dat hij de kraan dichtdraaide merkte hij hoe licht hij was in zijn hoofd. En dat hij buiten adem was. Milo deed een stap achteruit en werd opgevangen door Rick, omdat hij ineens door zijn knieën zakte. “O shit,” fluisterde hij onbewust. Even onbewust wreef hij met zijn nog natte handen over zijn gezicht.
Rick suste hem, maar Milo verstond hem niet door het ongelofelijk harde suizen in zijn oren. Hij hielp Milo terug te lopen naar de kleedkamer en te gaan zitten op een bank die daar stond.
Het duurde even voordat Milo zijn ademhaling weer enigszins onder controle kreeg, en hij keek naar zijn trillende handen, balde ze tot vuisten, strekte zijn vingers weer om te ontdekken dat ze nog steeds trilden.
Rick kwam naast hem op de bank zitten en veegde met een witte handdoek langs Milo’s gezicht tot Milo de handdoek aanpakte en zijn handen en gezicht zelf afdroogde.
Het suizen werd zachter. Tot het bijna niet meer hoorbaar was.
“O shit,” fluisterde Milo opnieuw. Hij hoorde zijn eigen fluistering en schrok ervan hoe klein hij klonk.
Rick sloeg een arm om Milo’s schouders en aaide hem over zijn haar.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Milo Morris, Random writings, Schrijfsels en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op CLII. Weg

  1. ria zegt:

    Heel knap, geweldig.

  2. Happy Hulk zegt:

    Ik hoop van harte dat hij ook in 2019 van het spul afblijft.

    Voor jou een liefdevol en mooi nieuwjaar gewenst. 💖

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s