CL. Besef

jazzpianoNa het laatste nummer van de setlist die hij had samengesteld stond Milo vooraan bij de rand van het podium, zijn ogen gesloten, en hij luisterde naar het applaus, naar de dingen die mensen naar hem riepen, uitingen van bewondering en liefde. Hij ademde diep in en uit tot hij zeker wist dat zijn ogen droog waren en hij ze kon openen zonder dat er tranen uit zouden komen, en hij keek de zaal in zonder wat te zien, omdat hij werd verblind door de spotlights, en glimlachte. Sterker, hij lachte zo breed dat zijn mondhoeken er bijna pijn van deden.
En ineens besefte hij het. Hij besefte ineens dat hij zich gelukkig voelde. Intens, diep, ongelofelijk, onmetelijk gelukkig. Zijn lijf vibreerde ervan. Hij kon het wel van de daken schreeuwen.
Ik ben gelukkig. Wel verdomme.
Diep inademend sloot Milo heel even zijn ogen. Hij wilde niet van het podium af. Hij kon niet terug naar de kleedkamer. Hij kon niet terug naar de plaats waar hij voor dit concert was geweest, hij kon niet terug naar dat gevoel.
Hij kon niet terug naar de cocaïne die hij nog altijd in zijn broekzak had.
Dat besef was er ineens, en het was zo duidelijk en zo hard dat hij zich verslikte in zijn adem. Hij wilde niet. Hij wilde de drugs niet. Hij wilde dit: hij wilde spelen, op een podium staan, mensen gelukkig maken met zijn muziek, zichzelf gelukkig maken met zijn muziek. Hij wilde live optreden en in de studio opnemen en dan weer live optreden en verder niets.
Nog eens heel diep ademhalend legde Milo zijn hoofd in zijn hals. En hij besloot nog een nummer te spelen. En misschien nog wel één. Hij zou gewoon verder spelen, tot hij er genoeg van had. Want dit was alles wat hij was. Geen hopeloze junk, maar een muzikant. Eén van de beste muzikanten van zijn generatie. En dat was alles wat hij wilde zijn.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Milo Morris, Random writings, Schrijfsels en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s