CXLIX. Optreden

Piano_sOp het podium stonden alleen een zwarte vleugel met een pianobank ervoor en een aantal gitaren in een rek, met daarvoor een kruk. Verder niets.
Geen band.
Het had Milo niet veel tijd gekost te beslissen dat hij deze showcase alleen zou doen. Hij was verschrikkelijk in de war van wat Fletcher tegen hem had gezegd, en hij had er de energie niet voor op kunnen brengen om in gesprek te gaan met zijn band en ervoor te zorgen dat Tom en Jesse Fletcher zouden accepteren. Om niet te spreken van hoeveel moeite het hem zou kosten zelf weer een normale relatie met Fletcher te krijgen. De releaseparty was te dichtbij en hoe meer Milo erover na had gedacht, hoe meer hij alleen maar muziek wilde maken, zonder iemand, zodat hij niet zou hoeven overleggen, zijn ideeën niet over zou hoeven brengen en geen aandacht zou hoeven besteden aan hoe alles in elkaar zou passen. Dus stond hij hier alleen.
“Doe jezelf toch niet zoveel pijn,” had Rick gezegd, toen Milo hem in tranen had verteld dat hij de showcase alleen wilde doen, en Milo had teruggebeten: “Alles doet pijn, mijn leven doet altijd pijn, al sinds mijn moeder doodging, daar hoef ik zelf helemaal niks aan te doen hoor.” Hij besefte hoeveel zelfmedelijden en slachtofferschap daar vanaf droop, maar hij wilde nu even niet anders. Hij vertelde zichzelf dat hij die pijn en die medelijden voor zichzelf nu even nodig had om dit goed te doen en was aan de slag gegaan met het herschrijven van arrangementen en oefenen voor de show.
En wat wilde hij de cocaïne die hij in zijn broekzak had nu graag. Zo graag. Hij verheugde zich er zo op dat hij zich in moest houden het podium op te rennen om zijn show snel achter zich te brengen.
“Je bent,” fluisterde iemand achter hem.  Milo schudde zijn schouderlange haar naar achteren, haalde diep adem door zijn neus, zette een lichte glimlach op en stapte onder luid applaus in de spotlichten.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Milo Morris, Random writings, Schrijfsels en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s