CXXXVIII. Koffie

Piano_sMilo zat naast Rick in een filiaal van een koffieketen, op een kruk aan een bar bij het raam, van waar ze uitkeken over een niet al te drukke straat die langs de zijkant van de zaak liep. Milo met een pet diep over zijn ogen getrokken, zijn schouderlange haar in een slordige staart in zijn nek, zijn hoofd gebogen. Het was zijn eigen idee geweest om hierheen te gaan, omdat hij ineens een belachelijke drang had gehad zich onder de mensen op straat te begeven. Rick had niet geprotesteerd, maar hield hem nu wel nauwlettend in de gaten, alsof hij bang was dat Milo een paniekaanval zou kunnen krijgen of iets anders totaal onverwachts zou gaan doen waar hij vlot op zou moeten reageren.
Milo deed net of hij het niet merkte. Hij tuitte zijn lippen, voor zich uit naar buiten kijkend. Het regende zacht maar gestaag, waardoor het stil was op straat. Na een hele tijd zei hij: “Ik weet geloof ik niet zo goed wie ik ben.”
Rick fronste zijn wenkbrauwen. “Wat bedoel je?”
Milo perste zijn lippen op elkaar, zoals hij al vaker had gedaan vandaag. Het duurde een hele tijd voordat hij antwoordde: “Ik wil clean zijn, maar ik verlang constant naar drugs. Ik ben jazz aan het maken, maar ik wil ondertussen ook een rockalbum maken, en ik ben ook bezig aan iets experimenteels, met synthesizers, waarvan ik helemaal niet snap waar het vandaan komt. Ik wil alleen zijn, maar ik wil tegelijkertijd dat jullie bij me zijn; jij, en Fletch en Laura, en Jesse, en Tom. Ik ben bang voor mensen, maar ik wil ook naar buiten.” Hij haalde diep adem, snoof, keek naar het kopje met de dubbele espresso tussen zijn handen. “Ik wil iemand te gronde richten, maar dan toch weer niet.”
“En wat als dat allemaal normaal is?”
Milo boog hoofdschuddend zijn hoofd. “Weet ik niet.” Na even keek hij op naar Rick zonder zijn hoofd te heffen: “Is dat allemaal normaal?”
Rick grijnsde. Het had iets geruststellends zonder vaderlijk te zijn. “Volgens mij wel, eerlijk gezegd.” Hij zweeg even. “En dan nog. Wat is ‘normaal’?”
Milo grijnsde ook. Hij sloeg zijn ogen weer neer. Zacht: “Ik niet.”
“Milo.”
Het duurde even voordat Milo weer naar Rick opkeek.
“Iedereen twijfelt wel eens aan zichzelf. Ik ook.”
Milo lachte, kort, een beetje schamper.
“Niet doen,” zei Rick. “Je bent niet de enige die wel eens twijfelt aan zichzelf, of aan of wat hij doet wel goed is.”
Milo deed even zijn ogen dicht. “Waarom…” Hij zuchtte diep. Rick wist het antwoord op de vraag die hij wilde stellen ook niet. Toch stelde hij hem: “Waarom voel ik me altijd zo… anders?”
Rick grijnsde weer, maar Milo zag het niet omdat hij zijn ogen nog steeds neergeslagen had. “Misschien ben je gewoon wel anders,” antwoordde hij. En toen Milo hem weer aankeek: “Ik ken niemand die zo begaafd is als jij, Milo. Ik ken geen muzikanten zoals jij. Geen componisten zoals jij. Ik ben verdomd goed ingevoerd in de muziekindustrie, ik ken belachelijk veel mensen, maar ik ken niemand zoals jij.”
Milo zuchtte weer. “Ik zou best wel eens normaal willen zijn.” Hij beet op zijn onderlip, schudde even zijn hoofd. “Gewoon, zomaar iemand.”
Rick glimlachte. Deze keer zag Milo het wel. “Nee hoor,” zei hij na een tijdje. “Ik ben ervan overtuigd dat je dat helemaal niet wilt.”
Je hebt geen idee, dacht Milo. Maar hij zei niets meer. Na een tijdje glimlachte hij ook. Hij was bang dat Rick zou zien dat het niet gemeend was, maar het leek erop dat Rick hem geloofde. Zijn hoofd heffend bracht hij zijn inmiddels niet meer warme dubbele espresso naar zijn mond en hij dronk hem in één teug op. Het was bitter en hij moest zich moeite doen zijn gezicht niet te vertrekken.
Rick keek naar hem.
Milo draaide zijn hoofd weg en richtte zijn blik op de plassen buiten op straat.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Milo Morris, Random writings, Schrijfsels en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s