LVIII. Ochtend

pianokeysDe volgende morgen werd hij wakker van het geluid van zijn mobiel. Het duurde een hele tijd voordat Milo besefte waar hij was, en waar het geluid vandaan kwam. Zijn oogleden voelden dik en zwaar en zijn hoofd leek vol watten te zitten. Over het bed kroop hij naar het nachtkastje, waar zijn smartphone op lag. Hij nam het gesprek aan met de woorden: “Ik ben wakker.” Zijn stem klonk hees en krakerig.
“Kom je ontbijten?” vroeg Rick.
“Ja.” Milo draaide zich op zijn rug en keek door zijn wimpers naar het plafond. “Ben er zo.”
Rick was even stil, alsof hij verwachtte dat Milo nog wat zou zeggen, of omdat hij zelf iets wilde zeggen, maar zich inhield. Uiteindelijk zei hij: “Fijn. Tot zo.”
Milo drukte de lijn weg en liet het toestel vallen. Het stuiterde op het bed en belandde met een doffe plof op de met een dik tapijt bedekte vloer. Met een diepe zucht sloot hij zijn ogen weer. Het duurde een hele tijd voordat hij zich ertoe kon zetten ook overeind te komen.
De kleren die hij de avond ervoor had gedragen lagen op de grond in de badkamer. Milo stapte er overheen, draaide de douche aan en ging onder de warme straal staan.
Nog voordat hij zich aankleedde snoof hij een kwart gram coke in twee dunne lijntjes. Daarna stopte hij de kleren die hij in zijn kamer had liggen allemaal in zijn koffer. Terwijl hij rondkeek of hij wat vergeten was, werd hij overvallen door misselijkheid. Het lukte hem net op tijd in de badkamer te komen en hij gaf over in de toiletpot.
Met dichtgeknepen ogen bleef Milo op de badkamervloer zitten. Hij voelde traanvocht langs zijn neus lopen. O verdomme, dacht hij, o verdomme. Niets anders. O, verdomme.
In de kamer ging zijn telefoon weer.
Milo verbeet zich, stond op, spoelde de wc door, ging terug naar de kamer en kleedde zich aan. Zonder te kijken wie er had gebeld stopte hij zijn telefoon in zijn broekzak. Hij griste de sleutel van zijn kamer van een tafel en ging naar beneden.

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Milo Morris, Random writings, Schrijfsels en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s