Afspraak

wegdrijvenVanmiddag hoorde ik een man vertellen over zijn broer. Hij vertelde het verhaal vanuit een diepe liefde. Ze scheelden vier jaar, maar brachten een behoorlijke periode van hun jeugd tamelijk onafscheidelijk door.

Hij vertelde hoe ze samen opgroeiden, een slaapkamer deelden. Hoe ze hun oma hielpen in de winkel die zij alleen moest runnen nadat opa was overleden. Hoe ze allebei een krantenwijk hadden omdat ze beide een brommer wilden. Maar ook over hoe ze elkaar uit het oog verloren, omdat ze toch veel van elkaar bleken te verschillen. Ze groeiden op, werden volwassen, gingen werken op andere plaatsen dan de winkel van hun oma, trouwden, kregen kinderen. Woonden in andere woonplaatsen. Deden andere dingen.

Dat vonden ze beide uiteindelijk jammer. Immers, ze waren broers! En ze hadden ooit, een lange periode van hun leven, misschien wel de meest definiërende periode van hun leven, alles met elkaar gedeeld. Dus besloten ze dat ze gewoon weer zouden afspreken elkaar met een bepaalde regelmaat te zien. Elke vrijdag, bijvoorbeeld. Samen wat drinken, eten, herinneringen ophalen en nieuwe herinneringen maken, samen. Als broers. De eerste afspraak stond voor aanstaande vrijdag.

“Oooh,” klonk het geschokt uit vele kelen in de aula van het crematorium.

Hoeveel mensen herkenden zich stiekem in het verhaal van de broer van de man waar we vanmiddag afscheid van namen? Te veel, denk ik. We zijn heel erg bezig met het leven van ons leven, en dat is ook belangrijk. Maar we vergeten wel eens naast ons te kijken. Naar de mensen die met ons leven. Familie, vrienden. Mensen met wie we herinneringen delen, vaak mensen waarmee we vergeten nieuwe herinneringen te maken.

Ik zei eerder al: het leven is een prachtig en verschrikkelijk ding. Zoek altijd de prachtige dingen op. Want de verschrikkelijke weten je vanzelf wel te vinden.

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Filosofie, Inspiratie, Persoonlijk, Schrijfsels en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Afspraak

  1. Villasappho zegt:

    Oef ja die mensen die plannen als ik klaar ben met werken dan gaan we…En net ervoor…mooie tekst

  2. beaunino zegt:

    Een waarheid als een koe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s