XXXVIII. Thuis

vintage piano_sIn zijn woonkamer lag Milo onderuit op de bank, zijn benen op de salontafel. Uit de speakers pompte een album van Skinny Puppy dat ouder was dan Milo zelf. Naast zijn voeten op de salontafel stonden twee flessen Merlot van ieder een liter en een fles Absolut wodka. Allen dicht. Milo keek ernaar terwijl hij meemompelde met de tekst van het nummer dat uit zijn stereo kwam: “Life shifts up and down, everybody knows it’s wrong, Life shifts up and down, everybody knows it’s wrong…”
Het was bij hem opgekomen om vijf gram cocaïne aan te schaffen, en vervolgens een muntje op te gooien: bij kop snuif ik niet, bij munt snuif ik een kwart gram. Maar hij herinnerde zich hoe bang hij was geweest toen Charlie hem de vorige keer wat had gegeven en had besloten dat het niet verstandig was.
Alsof het in huis hebben van drie flessen alcoholische drank wel verstandig was.
Al zijn bandleden hadden hem gebeld, allemaal een paar keer, Jesse zelfs meer dan tien keer. Zijn WhatsApp stond stampvol ongelezen berichten. Milo had het toestel inmiddels uitgezet, het lag naast de drank op tafel.
Hij vroeg zich af of hij sterk genoeg was.
Hij vroeg zich af of het er wel om ging dat hij sterk genoeg was.
Milo schakelde de stereo uit met de afstandsbediening en hij leunde zijn hoofd met gesloten ogen achterover. Hij probeerde gesprekken terug te halen die hij met zijn therapeut had gehad nadat hij uit de kliniek was gekomen, maar hij kon zich alleen nog wat losse zinnen herinneren die nergens op sloegen. Zoals ‘laat je niets wijs maken door jezelf’. Tsk. Lekker nuttig nu.
Misschien moest hij zijn therapeut nog eens bellen. Dat was wellicht sowieso beter dan dat hij contact op zou nemen met zijn dealer.

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Milo Morris, Schrijfsels en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s