XXVIII. Beslissing

vintage piano_sEr waren ongelofelijk veel stukken geschreven voor alleen de linkerhand op piano. Milo was van plan ze allemaal te leren.
De chirurg die zijn vingers opnieuw had gebroken en gezet, had het er beter vanaf gebracht dan hij zelf had verwacht. Het had waanzinnig veel pijn gedaan, en het had inmiddels ook weer een hoop tijd gekost. Maar Milo kon hij zijn linkerhand weer gebruiken. Helemaal. En de vingers van zijn rechterhand bewogen allemaal weer. Als hij niet te gecompliceerde stukken uitzocht, kon Milo zelfs met beide handen piano spelen.
Natuurlijk zouden ze nooit meer echt gaaf worden, zijn handen. Maar als hij blik er overheen liet glijden, kon het zomaar lijken alsof er nooit iets gebeurd was.
Vandaag had hij geschreven, vanaf het moment dat hij uit bed kwam toen de zon nog niet eens op was tot nu het weer donker werd. Heel erg veel. Kleine stukjes en hele nummers. Van alles en nog wat. Zijn hoofd deed er pijn van en zijn vingers voelden stijf. Maar hij voelde zich lichter, opgelucht, en zelfs, als hij door zijn wimpers keek, een beetje gelukkig. Het was een gevoel dat hij was vergeten. Het leek iets nieuws. Iets spannends. Iets onbekends.
Milo keek naar zijn handen, die op zijn dijen rustten, en onderdrukte de neiging om alweer te gaan huilen. Het duurde een hele tijd voordat hij zeker wist dat hij daarin slaagde.
Het was tijd om weer muziek op te gaan nemen. Deze keer niet in zijn eentje, maar daadwerkelijk met een band. Fletcher op piano, Jesse op bas, Tom op drums. Rick zou moeten zorgen voor andere sessiemuzikanten; een saxofonist bijvoorbeeld. Een goeie gitarist. Achtergrondzangeressen misschien.
En zelf zou hij spelen. Keyboards. Gitaar. Misschien. Als hij kon. Als hij het durfde.
Milo Morris zou zowaar nieuwe muziek opnemen.

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Milo Morris, Random writings, Schrijfsels en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s