XXIII. Poging

handsMet zijn vingers op de toetsen van de piano keek Milo uit het raam aan de voorzijde van zijn woning. De zon scheen. Hij voelde zich vaag verdrietig. Maar als hij probeerde het gevoel te benaderen leek het alsof het aan de kant ging. Alsof het achteruit week, zodat hij er niet bij kon.
Twee dagen geleden was hij in de studio, waar hij op Ricks verzoek had gesproken met niemand minder dan Fletcher. Fletcher, die had bekend dat Rick hem alleen had getekend omdat hij een uitzonderlijke pianist zocht voor Milo. En dat hij zelf alleen had getekend bij Rick om met Milo te kunnen werken.
Milo had er moeite mee te geloven dat er mensen waren die hem zo goed en zo leuk vonden dat ze interessante dingen met hem wilden doen, dat ze die dingen zelfs met hem hadden willen doen toen hij een onuitstaanbare junk was. Hij had er moeite mee te geloven dat hij het waard was om ook maar naar om te kijken nu hij zelf geen uitzonderlijke pianist meer was. Hij kon dan wel van de dope en de drank af zijn, maar het onderliggende gevoel, dat hij niks waard was, dat was niet weg. Alle therapie ten spijt.
Hij had aan Rick gevraagd wat mensen zo leuk vonden aan hem, en Ricks antwoord was: “Je bent talentvol, je schrijft bijzondere nummers, je durft keuzes te maken die anderen niet durven te maken.”
Maar het kwam niet bij Milo binnen. Ik ben alleen maar knap en schattig en jong, dacht hij. Wat als ik niet meer knap en schattig en jong ben?

En nu wilde hij spelen. Maar hij durfde niet. Bang dat er niets zou komen. Bang dat hij zijn eigen grenzen eerder zou vinden dan hij wilde. Bang om te falen.

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Milo Morris, Random writings, Schrijfsels en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s