XVIII. Benefiet

Piano_sEen liedje zingen bij één of andere benefietavond op televisie. Voor de muziek zou gezorgd worden. Geen backing tape, maar echte muziek. Natuurlijk.
Milo had geen idee wanneer of waarom hij eigenlijk ‘ja’ had gezegd. Hij stond toch bekend als opstandig en onberekenbaar? Had hij niet juist vanavond opstandig en onberekenbaar kunnen doen? Voor zichzelf?
Degene die hem zou begeleiden op piano was namelijk Fletcher.
Milo had al een dikke jonko gerookt op de trap van de nooduitgang van de studio om af te koelen, maar hij bleef nerveus giechelen om dingen die niet grappig waren en hij merkte verdomme zijn eigen zenuwtics op, god als hij ze zelf al bemerkte, dan moest iedereen het zien, en hij liep heen en weer, bloedzenuwachtig, met grote stappen, door de gang, in zijn kleedkamer, overal.
Verrassend genoeg was er nergens alcohol. Of tenminste, het zou er best wel zijn, ergens, maar hij had het gevoel dat ze hem er vandaan hielden, en dat piste hem enorm af.
Toen een dame van de productie zijn kleedkamer binnen kwam om hem mede te delen dat hij voor de camera even een handje moest komen schudden met Fletcher sloot hij zich op in het toilet om nog even snel een paar haaltjes van een joint te doen en een ruime hoeveelheid cocaïne te snuiven zodat hij zich zelfverzekerder zou voelen.

Achter de dame van de productie aan liep Milo even later de gang door naar de ruimte waar allerlei backstagesegmenten werden opgenomen om tussen de live-uitzending te plakken. De drugs creëerden een betrekkelijk veilige afstand tussen hemzelf en zijn omgeving. Maar toen hij Fletcher zag staan, samen met zijn manager Rick, wilde hij weglopen. Wegrennen.
Fletcher negeerde hem.
Rick glimlachte. Warm.
Het was Milo een raadsel waarom hij niet flauwviel van ellende.
Niemand merkte het.

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Milo Morris, Random writings, Schrijfsels en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s