VIII. Jaloezie

vintage piano_s“Ik haat je, weet je.”
Christian Fletcher, Ricks nieuwe coryfee, maakt een hoofdbeweging. Het was een soort van achterwaartse knik. Of een beweging waaruit je kon lezen dat hij zei: ‘kom maar op’.
Milo deed zich grote moeite zijn tegenstander aan te blijven kijken, hoewel hij verlamd werd door het vernederende besef dat de ander hem openlijk minachtte. Hij probeerde provocerend te zijn: “En je manager is een klootzak.”
Fletcher liet een scheef, gemaakt glimlachje zien. Nadat hij een lange stilte had laten vallen zei hij zacht: “Omdat hij jou heeft laten gaan toen je geen noot meer kon spelen?” Zijn stem was diep en vriendelijk, maar er lag iets gevaarlijks in zijn ogen, iets wat elk moment zou kunnen ontbranden, iets explosiefs.
“Ja,” antwoordde Milo, terwijl hij eigenlijk zijn mond had willen houden en terug had willen staren in de ogen van zijn tegenstander zoals die in zijn ogen staarde. Maar hij wist dat hij dat niet kon. Deze man was anders dan hij. Sterker. Ongenaakbaarder.
“Heeft hij je niet eerst rijk gemaakt?” vroeg Fletcher kalm.
“Rijkdom is niks.”
“Ha.”
Weer een lange stilte. Milo verbrak hem zelf deze keer: “Is er nog iets anders wat je kunt, behalve goed pianospelen?”
Fletcher glimlachte kort en antwoordde: “Zwaardvechten.”
“Wat?” Wel verdomme, hij had weer niets willen zeggen.
“Zwaardvechten,” herhaalde Fletcher lijzig. En onmiddellijk daarna: “Als je me nu wilt verontschuldigen, ik moet spelen. Dag.”
Weg was hij.
Als laatste nummer van het concert speelde Fletcher Round Midnight van Thelonious Monk, alleen op het podium aan de piano. Het was niets minder dan geweldig.
Verstopt achter een pilaar op één van de balkons van de zaal keek Milo toe, zijn verminkte handen diep in zijn jaszakken, zijn ogen verborgen achter een blauwe zonnebril met ronde glazen, en hij huilde van ellende.

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Milo Morris, Random writings, Schrijfsels. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s