Donderdag

Alan-Rickman2Er zijn van die dagen, of zelfs weken, dat er dingen gebeuren die je nooit van z’n leven had zien aankomen. Iets wat je hoort, of ziet, en waarvan heel lang duurt voordat er echt tot je doordringt wat er nou echt is gebeurd.

In november 1980 bracht John Lennon het album Double Fantasy uit, waarop hij in het nummer Beautiful Boy zingt: “Life is what happens to you, while you’re busy making other plans.” Hij was zelf van alles van plan, zo aan het einde van 1980. De single die in diezelfde november van 1980 uit kwam, was (Just Like) Starting Over. Nog geen maand later was zijn leven plotseling voorbij. Omdat een gestoorde gek hem overhoop schoot.

Elke dag is een nieuw begin. Elke dag kun je het anders aanpakken. Elke dag gebeurt er weer iets wat gisteren niet gebeurde. Elke dag is een nieuwe dag. Elke dag kun je op je bek gaan en weer opstaan. En opnieuw op je bek gaan. Elke dag kun je andere keuzes maken dan de dag ervoor. Elke dag is anders.

Elke dag gaan er mensen weg. Grote, kleine. Mensen die je kent en mensen waar je nog nooit van hebt gehoord. Deze week vonden ze het aan gene zijde nodig om twee hele grote terug te halen naar de bron.

Maandagmorgen stond ik aan de grond genageld toen een dj op de radio meldde dat David Bowie dood was.

Nu is het donderdagmiddag. Eerder vanmiddag keek ik nog hoofdschuddend naar het scherm van mijn laptop. Nu kijk ik uit het raam. Achter de feloranje gekleurde huizen aan de overkant van de straat is de lucht diepgrijs, bijna zwart. En dan breek de zon door. In het felste goud.

Het is goed zo, al lijkt het van niet.
Welterusten, Alan Rickman.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Film, Media, Nieuws, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Een reactie op Donderdag

  1. Mack zegt:

    Kijk dan ook geen Harry Potter! Ik kende de hele beste man niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s