VII.Vervanger

vintage piano_sIemand speelde piano. Nearness Of You. De uitvoering van Ella Fitzgerald en Louis Armstrong. Met gesloten ogen haalde Milo een paar maal diep adem. Dit was al moeilijk, maar nu hij iemand hoorde spelen bleek het nog moeilijker.
Op het podium zat achter de piano een knappe man die iets van tien jaar ouder was dan hij. Een kerel met zo’n hip klein hoedje achter op zijn hoofd geschoven. Zijn volle lippen bewogen, maar hij zong niet – hij speelde alleen de noten van het nummer. Met een ongelofelijke flair. Milo had nog nooit iemand zo horen spelen. Behalve hijzelf. Hij voelde een diepe steek in zijn borst en moest zijn ogen weer even dicht doen.
In de zaal stonden andere geïnteresseerden te kijken naar de pianist, die met gesloten ogen zachtjes met zijn hoofd meewiegde op de muziek die hij zelf speelde. Het drong tot Milo door dat de man sexy was, niet vanwege zijn schoonheid, maar omdat hij zo op ging in wat hij zat te spelen.
Dit was ik ook.
Hij draaide zich om, om de zaal weer te verlaten voordat iemand hem zag, maar liep recht in de armen van uitgerekend Rick.
Zijn voormalige manager grijnsde en riep, zo hard dat iedereen het over de muziek heen hoorde: “Milo! Wat leuk dat je er bent! Kom je vanavond ook?”
Milo keek hem alleen aan, als een konijntje dat in de koplampen van een aanstormende auto kijkt. Hij wilde zeggen dat hij Ricks nieuwe aanwinst kwam waarschuwen voor hem, of dat hij toch nooit meer iemand zou vinden die zo goed was als hij. Hij wilde allerlei beledigende dingen zeggen, maar hij zei niets. Pas na en paar eeuwenlang durende seconden lukte het hem te bewegen, en hij stormde het gebouw uit zonder nog om te kijken.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Milo Morris, Random writings, Schrijfsels en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op VII.Vervanger

  1. Plato zegt:

    Ik duik zo maar in een episode, zo te lezen. Maar het doet veel psychisch leed vermoeden. Het zal niet meteen gebeuren (want druk) maar als het even kan ga ik verder je geschiedenis in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s