WE-300: Spellen

fountain_pen_sDeadline niet gehaald, sorry Plato… Onder de noemer ‘beter laat dan nooit’: de opdracht voor november vind je hier, mijn bijdrage aan Word Exact 300 staat hieronder.

Woord voor woord, letter voor letter, één voor één.
Tellen. Kijken, tellen. Spelen. Opnieuw tellen, schrappen, opnieuw spelen. Gummen – alle woorden weer weg. [Hij schreef altijd met potlood, dat was makkelijker. Hij had er geen idee van hoe anderen het deden eerlijk gezegd. Met pen? Ook met potlood? Raar eigenlijk dat je die dingen nooit met elkaar besprak. Er was altijd drank en er waren altijd drugs en er was altijd grootspraak maar over hoe iemand het deed, hoe je een liedje schreef, of je een potlood gebruikte of een pen, daar had nooit iemand het over.]
Oké.
Opnieuw tellen.
Weer woorden. Ongeveer dezelfde als zojuist. Misschien wel precies dezelfde als zojuist. Nee wacht. Deze moest weg. Maar dan klopte het niet meer.
Weer tellen.
Het klopte wel.
Spelen. Nog eens. Nog eens.
Nieuwe woorden, woord voor woord, letter voor letter.
Pas geleden had hij op internet een componist gezien, die kladblaadjes met teksten postte. Op Facebook ofzo. Oude liedjes, oude teksten. Onder het motto ‘nostalgie’, met erbij een verhaaltje over het begin van de carrière van de betreffende zanger, en hoe alles was veranderd, en hoe het terugvinden van deze oude blaadjes hem weer mee terug hadden genomen naar ‘die goeie ouwe tijd’, en dat hij dat gevoel met zijn fans had willen delen. [Met potlood? Met pen? Hij herinnerde het zich niet. Afijn, lekker belangrijk.] Allerlei gekras. En onjuist geschreven woorden.
Niet dat hij zelf taalkundig zo verschrikkelijk sterk was. En hij ging zijn teksten ook weer niet letter voor letter laten checken op juistheid. Maar hij moest er niet aan denken dat mensen zouden denken dat hij zijn taal niet beheerste.
Geen blaadjes met oude teksten dus van hem op internet. Ook niet als hij zijn eigen fouten kon corrigeren omdat hij met potlood had geschreven.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Random writings, Schrijfsels, Word Exact 300. Bookmark de permalink .

2 reacties op WE-300: Spellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s