WE-300: Nadenken

fountain_pen_sNet voor het einde van de maand lukt het me dan eindelijk toch een stukje op papier te krijgen in het kader van de opdracht voor oktober bij Plato. Ben ik er toch weer eens bij. Ha.

Piekeren lukte niet eens. Dom, was het enige woord dat Justan in zijn hoofd bleef horen. Dom, dom, dom.
De jongen die hij die avond op het podium had zien staan, had waarschijnlijk aanzienlijk minder moeite met wat zich in die tien minuten in zijn kleedkamer had afgespeeld. Hij had zich zelfs in de kleedkamer nog gedragen als een rockster, met zijn zwoele blik onder die make-up.
“Sorry. Ik heb de kleedkamer even alleen nodig.” Dat had hij gezegd tegen zijn band toen hij zag dat Justan op hem zat te wachten. Hij draaide de kleedkamerdeur op slot en lokte Justan in zijn web.
Tien minuten later liet de jongeman zich vallen in de stoel voor de spiegel waar hij Justan in had aangetroffen toen hij de kleedkamer binnen kwam. “Geef je me je nummer?”
“Waarom?”
De jongen schudde schouderophalend zijn hoofd. “Weet ik veel. Laat maar.” Met half gesloten ogen nam hij een sigaret tussen zijn lippen. Hij stak de sigaret aan en inhaleerde diep terwijl hij de aansteker op de kaptafel gooide. Zijn ogen helemaal sluitend leunde hij achterover in de stoel.
“Geef je me jouw nummer?” vroeg Justan.
De jongen reageerde niet.
Justan voelde zich ongemakkelijk. “Dan ga ik maar.”
“Ja,” zei de jongen. En toen Justan rammelde aan de deur omdat hij die niet open kreeg: “Op slot, weet je nog?”
Zonder om te kijken naar de jonge muzikant draaide Justan de sleutel om in het slot en hij glipte de kleedkamer uit. Hij was bang dat iedereen aan hem kon zien dat hij zojuist seks had gehad met die jongen die eerder op het podium had gestaan, maar vreemd genoeg keurde niemand hem een blik waardig.
De spijt kwam onmiddellijk. Tegelijk met de enige woorden die nog bij hem op wilden komen. Dom, dom, dom.

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Schrijfsels, Word Exact 300 en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op WE-300: Nadenken

 1. Pingback: De WE-300 voor oktober 2015 | Platoonline

 2. Plato zegt:

  Tja, van een rockstar kun je alles verwachten. Justan zal de volgende keer wel beter uitkijken en zichzelf wat minder snel prijsgeven.
  Heel bijzondere WE, Jackles. Ik zou er niet opgekomen zijn.

 3. Dwarsbongel zegt:

  Ik word teruggevoerd naar een zin in het boek “Helden zonder glorie”, waarin iemand beschreven wordt als een figuur die zich eerst met zijn volle gewicht tegen een deur werpt, en daarna pas probeert of die deur ook gewoon met de deurkruk kan worden geopend. Inderdaad, dom… Mooi geschreven!

 4. Mrs. T. zegt:

  Oh jemig, maar goed, spijt hebben van dingen die je wel gedaan hebt is altijd nog beter dan spijt hebben van dingen die je niet gedaan hebt. Of zoiets. Toch?

 5. Op het moment zelf leek het goed te zijn. Jammer dat er dan spijt komt. Een goede leerles voor de volgende keer. Goed geschreven Jackles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s