IV. Ster

Piano_sEn toen was Milo Morris ineens een Grote Popster. Op het moment dat hij zijn eigen nummers niet meer live kon spelen. Zijn gezicht was overal, zijn videoclip was overal, zijn tweede, geremixte, single was overal.
Milo haatte die remix.
Omdat zijn contract hem verplichtte bepaalde promotiewerkzaamheden te verrichten had Milo de afgelopen week in verschillende radio- en televisieshows gezeten. Gelukkig had hij zichzelf goed onder controle, maar hij voelde dat mensen steeds stiekem hoopten dat hij stuk zou gaan. Hij wist zeker dat de marketingmensen van zijn platenmaatschappij het gaaf vonden als hij zou huilen als er een camera op hem gericht was. Zelfs Rick verdacht hij ervan dat hij wilde dat Milo kapot ging.
In zijn eigen huis zat Milo op de bank voor zijn piano en hij keek naar de bladmuziek die erop stond. Hongaarse Rapsodie nr. 2 van Franz Liszt. Hij had het net onder de knie gehad toen hij werd beroofd van de mogelijkheid het ooit weer te spelen. Op zijn Wurlitzer, verderop, lag een aantal blaadjes waarop hij de morgen van zijn ‘ongeluk’ de ruwe schets van een nieuw nummer had geschreven. Het voelde oud en ver weg. Hij kon zich er niet toe brengen ernaar te kijken.
Milo drukte zijn handen tegen zijn ogen. Toen hij zichzelf zachtjes hoorde kreunen laaide er een gevoel in hem op dat hij al jaren niet meer had gehad; een versplinterende zelfhaat. Het deed zo veel pijn dat hij met zijn armen tegen zijn maag gedrukt voorover boog tot zijn gezicht op de toetsen van de piano lag. Zo huilde hij, lang en hartverscheurend.
Rick leunde tegen de muur in de gang van Milo’s huis terwijl één van de brandmanagers van de maatschappij Milo filmde met zijn smartphone. Je moest het ijzer smeden als het heet was.

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Milo Morris, Random writings, Schrijfsels en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s