I. Muzikant

handsMilo keek naar zijn beide in verband gehulde handen, naar zijn gespalkte vingers en daarna naar de beker koffie die Rick voor hem op tafel had gezet. Het kwam bij hem op om zijn manager na te roepen ‘heb je ook een rietje voor me’ of iets dergelijks, maar bedacht op hetzelfde moment dat het wel heel lief was dat Rick hem in huis had genomen en voor hem zorgde op een manier die de zorg van zijn eigen ouders vroeger in een diepe schaduw plaatste. En dat hij maar beter dankbaar kon zijn in plaats van boos en cynisch. In ieder geval naar Rick toe.
Hij keek weer naar zijn handen, bewoog zijn beide duimen en linkerwijsvinger – de enige die niet gebroken waren. En begon weer te snikken.
Vanuit de keuken achterin het huis keken Rick en twee mannen van de platenmaatschappij naar de jonge muzikant, terwijl die zijn wanhopige tranen de vrije loop liet. Eén van hen had eerder die dag, op kantoor bij de maatschappij, geopperd dat ze hier hun voordeel mee konden doen. Milo Morris was al dagen voorpaginanieuws en de downloads van zijn album en single liepen de spuigaten uit. Snel wat extra materiaal uitbrengen, had de man gezegd. Milo wat interviews laten doen. Zijn tranen deden het vast prima bij de meisjes die smolten voor zijn blauwe kijkers. Bovendien: er moest geld verdiend worden nu het nog kon. Dat de jongen niet meer zo virtuoos zou kunnen spelen als voor de avond dat een rancuneus vriendje van één van Milo’s vele groupies zijn handen had vernield was duidelijk. Het leek er zelfs op dat hij nooit meer een noot uit een gitaar of piano zou kunnen krijgen.
“Nee,” zei Rick, voordat één van de mannen iets zei. “Ik ga hem niet uitmelken. Niet nu.”

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Milo Morris, Random writings, Schrijfsels en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op I. Muzikant

  1. Mrs. T. zegt:

    Oh, niet nu. Wanneer dan wel? Ben benieuwd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s