WE-300: Spinnen

I’m on fire. Figuurlijk dan. In ieder geval ben ik weer bij, qua Word Exact 300. Hier de link naar de laatste uitdaging. Hieronder mijn bijdrage.

“Ga nou niet rijden,” zei zijn vrouw tegen hem. Maar hij luisterde niet. Als hij iets wilde, dan was hij onhoudbaar. Dan kon hij iemand zijn waar mensen echt bang voor waren.
Nee, zij was niet bang voor hem. Maar ook zij liet het achterste van haar tong al een tijd niet meer zien. Ze had zich erbij neergelegd dat hij zo was als dat hij was. Dus ze zei: “Ga nou niet rijden,” tegen beter weten in, want hij zou toch doen wat hij zelf wilde. En ze hield hem niet tegen toen hij geruststellend naar haar glimlachte en weg liep.
Hij stapte binnen, in de warme garage, in de auto. Voelde zich veilig. Opende de garagedeur met de afstandsbediening en liet de wagen naar buiten rollen.
De banden kraakten op de verse sneeuw.
Er waren waarschijnlijk wel strooiwagens geweest op de A2, maar het sneeuwde zo hevig dat schuiven, strooien en alle andere sneeuwbestrijdende middelen geen nut hadden. Ondanks dat hij de stem van zijn vrouw weer hoorde in zijn hoofd (“Ga nou niet rijden”) trapte hij het gas wat dieper in. Overtuigd van hoe belangrijk het was, wat hij ging doen.
Het was waarschijnlijk ook heel belangrijk.
Maar niet belangrijker dan zijn kinderen, en zijn vrouw. Dat besefte hij toen hij op de laatste afslag voor zijn eindbestemming de macht over het stuur verloor.
De wagen schoof over de baan, de pechstrook, langs het einde van de vangrail. Hij corrigeerde, maar het had geen effect. De auto begon als bezeten rondjes te draaien. Er was geen houden aan. Hij probeerde van alles. Maar het had geen nut. En dat wist hij ook. Maar hij probeerde tot het laatst de controle terug te krijgen.
Controle was alles wat hij kende.
Maar overgave was het enige wat over bleef.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Inspiratie, Schrijfsels, Word Exact 300. Bookmark de permalink .

12 reacties op WE-300: Spinnen

 1. Hartelijke Hot Hulk zegt:

  Een waanzinnig goede WE.
  Waarom?
  Omdat wij allemaal (door ene meneer Plato) op het verkeerde been werden gezet vanwege zijn enge verhaal en dat september een spinnenmaand is.
  Jij gaf er een andere draai aan
  Een spinnende draai!

  ot Mijn boek is al uitgegeven zie http://www.helletocht86.wordpress.com ?

 2. Rebelse Huisvrouw zegt:

  ‘Controle was alles wat hij kende.
  Maar overgave was het enige wat over bleef’
  Wow. Die is mooi en diep. En nog waar ook. Een heel mooie WE300. Je zag het allemaal voor je. Je voélde bijna de winterse kou. Echt prachtig Jackles!

 3. HansDeZwans zegt:

  Heerlijk in de winter over besneeuwde wegen rijden en dan met de handrem de bochten nemen.

 4. Pingback: WE-300 september 2013 | Platoonline

 5. jokezelf zegt:

  Er goed deze invalshoek van de spinnenWE. Geweldig zoals je die doordouwer neerzet naast zijn vrouw die berust in haar doordrammende man. Erg dat het zo moest aflopen.

 6. Ik zit hier met kippenvel, en niet vanwege de gedachte aan de ijskoude temperatuur van het sneeuw al voel ik die ook bijna.

  Wauw!

 7. Dwarsbongel zegt:

  Grappig, ik voelde het in de eerste regel al aankomen, terwijl ik eerst vermoedde dat het misschien zou vallen in de categorie “oorzaak drank”, maar dat was dus het verkeerde been. En dan komen nog die geweldige slotzinnen! Prima gedaan!

 8. Jackles zegt:

  Bedankt iedereen voor de complimenten & mooie woorden!

 9. platoonline zegt:

  Hoi Jackles, ik ben erg laat maar dat komt omdat ik in Toscane en Umbrië verbleef. En op zo’n rondreis kom ik niet achter de pc. Enfin, ik heb je stuk net gelezen en werd meegezogen in het onoverkomelijke. Vrouw waarschuwt, man eigenwijs en dat moet ie duur bekopen. Met een onheilspellende stilte geschreven. Ik vond het een heel waardevolle bijdrage.

  Om je te plagen kies ik als nieuw WE woord voor verwennen (jij hebt hierbij de primeur). Dat zal wel veel positieve verhalen opleveren. Maar eigenlijk ben ik wel benieuwd of jij daar een sinister, dan wel droef stuk over kunt schrijven. 🙂 Ach, ’t is een wensgedachte, meer niet. Want je bent volkomen vrij om mee te doen en te schrijven wat je wilt.

  Dag dag, groetjes van…
  Plaat

 10. Corline zegt:

  Sterke WE. Goed geschreven; je voelt het noodlot naderen en toch blijft de spanning erin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s