WE-300: Schakelen

Mijn tempo ligt een beetje anders dan het tempo van de opgaven die Plato presenteert. Zullen we maar zeggen. Onder het motto ‘beter laat dan nooit’, hier mijn bijdrage naar aanleiding van de schrijfopdracht van tot en met 31 augustus.

Hij lag met zijn rug in het gras en staarde naar de lucht. Het was een heerlijke septemberdag – de zon warm, de lucht fris, de hemel blauw. Pas nadat er een aantal ogenblikken gepasseerd was viel het hem op dat hij aan niets dacht. Dat hij alleen maar was, en verder niets.
Dat was een vreemde gewaarwording voor iemand die altijd doorging.
Op het moment dat hij besliste dat hij nog wel even aan helemaal niets wilde denken lukte het natuurlijk niet meer. Maar zijn hoofd bleef wel bezig met het denken aan niets.
Kon het wel?
Jazeker. Hij had het zojuist zelf meegemaakt.
En wat schoot je er dan mee op?
Zijn ogen ontdekten een klein vlokje wolk in de blauwe lucht en hij volgde het terwijl het tergend langzaam verschoof. Zo langzaam dat het bijna niet waar te nemen was.
Bewoog dat wolkje wel?
Hij sloot zijn ogen.
Misschien was hij er wel aan toe. Aan minder. Aan ervoor zorgen dat hij niet werd geleefd. Ineens besefte hij dat hij zichzelf er min of meer toe had geprobeerd te dwingen, en dat hij zich keihard niets van zichzelf had aangetrokken. Hij was doorgegaan in de hoogste versnelling, terwijl hij zijn omgeving had verteld dat hij gas terug zou nemen.
Was hij bewust keihard doorgegaan? Nee. Tot zijn frustratie besefte hij ineens dat hij niet wist hoe hij een stapje terug moest nemen. Ze zouden hem net zo goed kunnen vragen te jongleren met zes ballen, of viool te spelen.
Hij had er geen idee van hoe hij het moest doen. Minder. Maar zijn hoofd blijkbaar wel, getuige de stilte die er zojuist was gevallen. Wie weet moest hij het wel niet actief proberen te zoeken. Kwam het vanzelf. Net zoals dat moment dat hij aan niets had gedacht.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Inspiratie, Schrijfsels, Word Exact 300. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s