WE-300: Stamelen

Wat is dat toch, dat ik elke keer wanneer ik op het punt sta mijn bijdrage aan WE-300 te posten denk: “nou ja, zo goed is het nou ook weer niet”? Goed, ik ga er niet meer aan sleutelen. Twee minuten geleden was ik er nog tevreden mee.

Het woord van de maand maart: Stamelen. De oorsprong: hier. Mijn bijdrage:

Zo, daar sta ik dan. Nooit degene die niets te zeggen heeft, sterker, altijd degene die iets zeggen moet. Altijd een antwoord, altijd een onderbouwing of een analyse of alles tegelijk. Maar nu heb ik dus even gewoon helemaal niks.
Ik krijg zojuist een tekstbericht van iemand via één of andere app op m’n gsm, en ik sta met mijn mond vol tanden. Grappig is dat ik diegene die mij dat bericht stuurde zojuist niet zo lang geleden nog aan de telefoon had – na een eerder bericht van hem. Tijdens dat gesprek heb ik geprobeerd hem uit te leggen wat er gebeurde, wat ik bedoelde. Maar hij begrijpt me niet. Want hij wil me niet begrijpen.
Nou ja, ik kan deze man veel dingen kwalijk nemen, maar ik kan hem deze keer helaas onmogelijk kwalijk nemen dat hij me niet wilde begrijpen. Want ik stond te stotteren als een schoolkind dat is betrapt terwijl hij een fikkie stookt op een plaats waar hem dat expliciet verboden is. En ik probeerde hem wat op de mouw te spelden, ook nog. Ik stond zo te liegen dat ik bang was dat hij me zou zien blozen door de telefoon heen.
En ik dacht dat ik ermee weg was gekomen.
Ik staar naar mijn gsm en onderdruk de wil, nee, de drang hem weer terug te bellen. Want: wat ga ik dan zeggen? Hetzelfde nog een keer? Dat kan niet. Of, het kan wel, maar hij doorzag het al eens. En om een leugen nog erger te maken, dat lijkt me helemaal geen goed idee.
En bovendien, het maakt helemaal niets uit wat ik zeg. Al spreek ik deze keer de waarheid. Want deze gast wil mijn bloed zien. En dat gaat hem lukken. In welke bochten ik me ook wring vanaf nu.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Schrijfsels, Word Exact 300. Bookmark de permalink .

19 reacties op WE-300: Stamelen

 1. Een prachtige invulling, te goed om niet te posten!

  Al hoop ik wel van ganser harte dat dit een fictief verhaal is!

  Fijne zondag.

 2. Pingback: De WE voor de maand maart | Platoonline

 3. platoonline zegt:

  Deze keer toch maar de waarheid vertellen dan? Wellicht zeggen dat het je spijt? En daarna een beroep doen op zijn vermogen tot clementie verlenen, als dat tenminste kan? Enfin, HIJ weet waar het om gaat, wij weten alleen iets van de belendende gevoelens bij een onbekend voorval. Dus wij kunnen ons veilig beperken tot: ‘een prima stukje Jackles’ en hoeven ons niet te bemoeien met de inhoud. Stel je voor, straks krijgen wij nog een veeg de pan.

  Jackles, natuurlijk was ik tevreden maar daar gaat het niet om. Het is belangrijker dat jij je er goed bij voelde tijdens het schrijven. Ik vond het fijn dat je meedeed. Alleen dat ‘u’ lag een beetje zwaar. Zeg maar liever jij.

 4. Mrs. T. zegt:

  Pffft, gelukkig lees ik hierboven dat het fictief is. Want anders had je toch wel even een lastige situatie zeg.

 5. hartelijkehothulk zegt:

  Maak je niet druk over een WE schrijven, want je doet het realistisch ECHT.
  Kreeg echt het gevoel van, “zo, gloeiende, gloeiende”!

 6. Jaaa dat is een sterke WE, dat neemt je wel mee als je niet van meet af aan de waarheid zegt dan beland je in een doolhof van je eigen web. Mooi geschreven

 7. Uitstekende WE. Kreeg al heftig medelijden met je en wilde hulptroepen voor je regelen in Blogland, maar ’t is gelukkig fictie… Goed geschreven, echt helemaal niks mis mee. Dus voortan niet meer zo streng zijn voor jezelf 🙂

 8. Petr@ zegt:

  Toch goed gelukt Jackles! Ik laat de beurt voorbij gaan deze keer!
  Groetjes Petr@

 9. Ai, dit klinkt toch wel dreigend én intrigerend. Wat heeft ze gelogen, en waarom?
  Een WE die vragen oproept en je eigen fantasie aan het werk zet. 🙂

 10. Plato zegt:

  ’t Is hier alweer een beetje ingezakt. De geschiedenis herhaalt zich. Jammer.

 11. Beslist de moeite waard om te plaatsen en gelukkig maar dat je er niet meer aan gesleuteld hebt – zo was ‘ie gewoon heel echt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s