Frustratie

De kreet ‘Zonder respect geen voetbal’ houdt na elk weekend minder in. Blijkbaar kunnen spelers, wanneer ze van het veld af zijn, het wekelijks niet nalaten voetballers van de tegenstander minstens verbaal lastig te vallen.

Als ik ‘de media’ moet geloven, en dat doe ik dan voor het gemak maar eens, maakte één van mijn favoriete voetballers van de Eredivisie zich afgelopen zaterdagavond schuldig aan het na de wedstrijd in de kleedkamer uitkafferen van één van zijn tegenstanders. De woorden die hij schijnbaar heeft gebruikt herhaal ik niet, maar ze kunnen op geen enkele manier mijn goedkeuring wegdragen.

Voor deze man heb ik oprechte bewondering, voor alles wat hij is en doet. Ik hoop dan ook dat iemand een lastercampagne is begonnen, want ik kan me niet voorstellen dat hij precies dat gedaan en gezegd heeft waarvan hij wordt beschuldigd. Maar als bovenstaande waar is, dan is mijn respect zojuist het raam uit gegaan.

Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat meer spelers zich bevuilen aan zulk gedrag. En wat daaraan het meest beschamend is, we hebben het hier niet over straatschoffies, maar over veel te vet betaalde profs. Die zich gedragen als kleine kinderen.

Aan alle voetballers, Eredivisie of niet, de volgende opdracht: Jongens, hou nou toch op je eigen sport te verzieken! Maar ik vermoed dat er door de heren haantjes vast niet geluisterd zal worden naar een gewone liefhebber van het spelletje.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Media, Persoonlijk, Sport. Bookmark de permalink .

7 reacties op Frustratie

 1. Mark zegt:

  Nooit geweten dat jij van Bommel fan was.

 2. hartelijkehothulk zegt:

  Helmaal mee eens.
  De “grote meneren” weten niet meer hoe leuk het is om klein te zijn!

 3. hartelijkehothulk zegt:

  Ik weet niet wat ik met je schrijfsel heb maar ik blijf er over nadenken.

  Als wij allemaal eens stopte met oordelen?
  Denk dat daar een groot voordeel te halen valt?
  i.v.m. respect.

  • Jackles zegt:

   Ik begrijp gewoon dat hele elkaar uitschelden niet. Dat heb ik nooit begrepen. En helemaal niet als je met een bandje om je arm loopt waar in hoofdletters RESPECT op staat. Uitschelden en respect hebben totaal nix met elkaar te maken.

   Iemand uitschelden staat denk ik los van oordelen over iemand. Ik weet ook niet of de winst daar te behalen valt. Een mening heb je altijd. En ik ken maar weinig mensen die erin slagen om een mening te hebben zonder daar een waardeoordeel aan te hangen.

   Ben hier ook nog niet klaar mee, HHH. Ik schreef dit stukje uit teleurstelling in de beschreven speler, maar ik besef steeds meer dat het vooral te maken heeft met de visie die ik op de wereld heb. En/of de missie die ik voor mezelf zie. Dat klinkt gigantisch, en dat is het ook. Ben er nog niet uit.

 4. hartelijkehothulk zegt:

  Heb er nog meer over nagedacht 😉

  Stoppen met negatief oordelen!

  Enkel positief je mening geven of anders je mond houden (spreken is zilver, zwijgen is goud)
  Dus een positief oordeel kun je m.i. wel geven.

 5. Ik word moe van alle mensen die maar zeggen wat ze voor de mond komt en te doen waar ze zin in hebben, zonder aan een ander te denken. Doen wij ons best onze dochter op te voeden en haar te leren altijd iets te bekijken vanuit het perspectief van een ander, en het lijkt vruchteloos…
  Althans, het raakt ondergesneeuwd door de rest. Maar wij laten ons niet kisten. Aan ons zal het niet liggen of gelegen hebben!
  Ben het helemaal met je blog eens. En met de Hulk natuurlijk 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s