Fusie of splijting

In het filmpje dat bij dit artikel op CNN.com staat beweert de voice-over dat de kern van de reactor waar ze beelden van laten zien kernfusie tot stand brengt, net zoals de reactoren van Fukushima. Ik heb het filmpje een paar keer terug gezet om er zeker van te zijn of ik het niet verkeerd gehoord had, maar nee: de mevrouw die het filmpje voorziet van een vertelstem (mevrouw Paula Hancocks) zegt wel degelijk "nuclear fusions".

Je-bloody-zus.

Spreek dan liever geen filmpje in! Het is namelijk nog helemaal niet mogelijk voor mensen om kernfusie te gebruiken als bron van nucleaire energie. Kernfusie is wat sterren (zoals onze zon) doen. En wat een H-bom doet als ie ontploft.

Fukushima, en alle andere nucleaire fabrieken op deze wereld, doen aan kernsplijting. Het verschil is enorm. Want: fusie (samensmelting) of splijting (scheiding)! En wat me dan stoort is dat een 'award-winning international correspondent' van CNN International het publiek met rotsvaste overtuiging iets vertelt wat pertinent niet waar is.

Ik ben toch niet de enige die er een hekel aan heeft als mensen hun feiten niet kennen en vervolgens onwaarheden verkopen voor de waarheid…?

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Media, Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s