Voorbijgangers

Vandaag, of inmiddels alweer gisteren, was het die ene dag in het jaar dat ik ook iets doe aan carnaval. Op de zondag van het al sinds vrijdag in zwang zijnde carnavalsfeest begeef ik me, met zus, zwager en vriend, naar wat men hier in Tilburg D'n Opstoet noemt. De optocht dus.

Het was zonnig en in de zon zelfs warm, dus geen vervelende dag voor een Opstoet. Al kwam ie wat laat op gang – om1 uur ging de optocht officieel van start, maar het duurde tot ruim een uur daarna voordat wij de eerste van de ongeveer 120 deelnemende groepen, stellen en carnavalsverenigingen mochten aanschouwen. (Ze hadden zich in de afgelopen periode vooral druk gemaakt om de steeds wisselende route van de optocht. Dat bleek namelijk het thema van de meeste voorbijtrekkende troepen. Nee, in het leven van de Kruikenzeiker bestaat weinig wat meer impact heeft!)

Weer thuis gekomen bleek dat een middagje wandelen en staan in de buitenlucht een oefenveertiger met een kantoorbaan toch niet in de koude kleren gaat zitten. Al om acht uur ging het licht op standje schemer. Om vervolgens na elf uur, toen er tanden gepoetst werden voor het naar bed gaan, weer vol aan te flitsen.

Dus zit ik in bed en schrijf ik een blogje. Een kleintje, zonder erg veel inhoud. Omdat het leven soms ook gewoon dat is; een beetje wandelen, kijken naar voorbijgangers, en weer naar huis gaan.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s