Komkommertijd?

Uit de lage frequentie aan logjes op deze plaats zou u kunnen concluderen dat bij Jackles de komkommertijd heeft ingezet.

Dat is niet zo.

Jackles heeft het druk.

Maar: Jackles blogt niet over, bijvoorbeeld, werk. En de drukte speelt zich vooral daar af.

Waarom Jackles niet blogt over werk? Laten we dat illustreren met een voorbeeld.

Een kennis van Jackles Twittert en Facebookt wat af. Niet al te lang geleden plaatste deze kennis foto’s van haar werk op Facebook. En rond dezelfde tijd begon ze openlijk te klagen over datzelfde werk (het werk zelf, de collega’s, haar baas) via Twitter. Veel en vaak. En hard.

Collega’s en baas van kennis kwamen op Facebook, want daar stonden foto’s waar ze misschien zelf ook op stonden, en kwamen zo de commentaren op werk/collega’s/baas op Twitter tegen (want haar Twitteraccount staat gekoppeld aan haar Facebook).

Nu zit kennis thuis, hangende een ‘onderzoek’.

Nou zit het niet in Jackles’ aard om openlijk mensen af te vallen en zwart te maken, maar u begrijpt wellicht waar Jackles heen wil. Sommige dingen zet je niet op het web, want sommige dingen zijn óf privé, óf ze zijn werkgerelateerd en werkgerelateerde dingen horen op de werkvloer.

Een blog is, in ieder geval Jackles’ geval, geen afreageerdingetje. Afreageren doet ze wel in het echte leven, tegen echte mensen, en in een echt boek dat ook wel dagboek genoemd wordt.

Voor u die oprecht geïnteresseerd is: Jackles heeft een mooi leven en een heel leuke baan. Een baan die op het moment nogal wat aandacht vereist, maar die vooral ontzettend leuk is. Nix te klagen dus. Maar zeker ook nix te bloggen.

Want zeg eens eerlijk.

Hoe leuk vindt u het om dag in, dag uit te lezen hoe verschrikkelijk gelukkig iemand wel niet is?

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

4 reacties op Komkommertijd?

 1. Plato zegt:

  Mooi geschreven Jackles…vooral die laatste twee woorden. Mijn onbereikbare… er komt iets van droef over mij heen.

 2. Marloes zegt:

  AH! in mijn vorige carriere liet ik nog wel eens iets los op het www over mijn werk, maar daar was de kans op meelezers mininmaal, allemaal digibeten daar. Bij de huidige baas is dat anders dus pas ik mijn modus operandi moeiteloos aan..
  Een stukje in de maak, deze reactie…:))

 3. Plato zegt:

  Maar er is toch meer dan alleen zemelen over geluk of ongeluk op een weblog. Je kan van alles… fictie, non fictie… die wereld is onbegrensd. Je moet daar natuurlijk wel zin in hebben, dat snap ik. Maar de tijd dat he woord weblog letterlijk genomen moet worden is al lang voorbij hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s