2 jaar later

2 jaar geleden vandaag was het vrijdag, en op die dag toog Jackles naar het asiel hier in haar woonplaats om een katje op te halen. Een zwart katje, dat ze de zondag ervoor voor het eerst had ontmoet. Dat katje heette Maffia, omdat ze geen staart had, en was op die zondag besproken door een tehuis voor gehandicapten, omdat ze geen staart had en dus een beetje gehandicapt was, net zoals de bewoners van het tehuis.

De bewoners van het tehuis wilden het katje achteraf toch niet, dus belden de mensen van het asiel Jackles, of ze misschien interesse had in het katje. Jackles twijfelen. Maar die vrijdag reed ze dus toch naar het asiel.

Toen Jackles het kattenverblijf binnen kwam zaten er vier zwarte katten, allemaal opgekruld op een plekje ergens ver weg, twee ervan zelfs helemaal op de plafondbalken van de ruimte. De dame van het asiel die met Jackles mee was gelopen zei: "Nou, ga haar maar eens zoeken…" Jackles zei alleen: "Nou -." En op dat moment sprong één van de zwarte katten boven op de plafondbalken luid miauwend op. De kat zonder staart.

Een paar uur daarna liep het kleine zwarte katje door Jackles’s woonkamer en keuken alsof ze er altijd al had gewoond, en nog een paar uur later lag het katje op de bank te slapen onder de zelfde deken als Jackles.

Het katje heet sinds die middag Nyx en Jackles heeft haar vandaag extra veel geknuffeld. Het is niet elke dag precies 2 jaar geleden dat je elkaar hebt gevonden.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

6 reacties op 2 jaar later

 1. Mark zegt:

  Alleen jammer dat ze voor Manchester City zijn.

 2. Jackles zegt:

  Hahaha! Nou inderdaad…!

 3. Marco zegt:

  Lief. Ik ken ook een kat zonder staart. Ze is wit, heet Penny en woont in Zuid-Oost Londen. Misschien kun je Nyx eens meenemen voor een meet & greet als je weer eens die kant op gaat 🙂

 4. Talithah zegt:

  Wat lief! Ken sowieso niet zo heel veel katten, maar een kat zonder staart heb ik nog nooit gezien. Hopen dat er nog veel meer jaratjes mogen komen met Nyx!!

  Groetjes en fijn weekend!

 5. Audrey zegt:

  Heee Nyx, gefeliciteerd met je verjaardag !!
  En wat fijn dat jullie elkaar gevonden hebben he …..

 6. Yvette zegt:

  Lieve kots-mieuwtje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s