Write on Wednesday: Schade

Vooruit dan maar. Er is iets van inspiratie. Dan ook maar onmiddellijk iets geschreven.

Iets eerder dan vorige keer, maar voor haar doen toch ook laat: Jackles’s bijdrage aan Write on Wednesday bij Marloes van vorige week woensdag. Het woord van deze keer:

schade (de: schaden, schades )
0.1 nadeel
0.2 geheel van beschadigingen

Had me er vanaf kunnen maken met een verhaal over mijn werkgever (grote verzekeraar). Maar dat was aan de ene kant wel heel makkelijk geweest, en het bleek aan de andere kant verrekt moeilijk. Dus dan maar dit. Zonder verdere omhaal: veel leesplezier (of niet, natuurlijk)!

Schade
Kapot. Dat was het enige woord dat bij hem op wilde komen. Kapot.
Zijn hoofd schuddend keek hij naar de in elkaar verstrengelde vingers van zijn handen voor hem op het bureaublad, en naar zijn bril die naast zijn handen lag, netjes in elkaar gevouwen. Alles om hem heen was netjes en ordentelijk. Alles lag netjes op stapeltjes, stond netjes in rijtjes, gesorteerd op grootte, gesorteerd op datum, gesorteerd op titel of achternaam van de auteur.
Maar het meest essentiële dat hij had was kapot.
Niet merkbaar.
Sterker – hij had het zelf niet eens opgemerkt. Het was al maanden zo, er gebeurden al maanden dingen waar hij zich niet bewust van was. Het enige wat hij had gevoeld was kou, ijzige kou, en verder niets. Een kou waar hij zich eerst zorgen om maakte, maar die veranderde in niets meer dan iets lastigs, iets wat weg ging na verloop van tijd. Of, uiteindelijk, zelfs al na een ogenblik of wat.
Maar nu wist hij het en hij besefte dat het kapot was.
Hij keek weer naar zijn handen en weer naar zijn bril. Zijn handen, die smerig waren, besmeurd met iets roestbruins. Zijn bril, met een roestbruine smeer op de rechterlens.
Zijn kaak trilde en hij klemde zijn kiezen op elkaar.
Diep in zijn hersenen waren twee kloven. Hij had er geen idee van hoe die waren ontstaan. Hij wist niet hoe de andere twee zich in hem hadden kunnen nestelen.
Maar de schade die ze hadden aangericht was onvoorstelbaar.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Write on Wednesday. Bookmark de permalink .

22 reacties op Write on Wednesday: Schade

 1. novelle zegt:

  (glimlach)gelezen boeiend hoor .hoe iemand zich zo kan pantseren ,opsluiten.Toch kan dan,als het ware een klein insectje,de hele boel los of opengooien.

 2. karin r. zegt:

  mooi geschreven, jackles.

 3. Min zegt:

  AH maar wel leuk hoor, benieuwd hoe orgineel zijn kantoor eruit ziet. Zit vast geen raam in 😉

 4. Talithah zegt:

  Heel mooi beschreven! In de sleur komen is het minst originele wat je kunt doen, maar daarbij je ook nog eens ‘afsluiten’ is helemaal niet zo gunstig. Vakantie is dan nog het meest origineel 😉

  Erg goed beschreven, ik begin te hopen dat ik nooit zo zal worden!!

  Dank je wel voor je reactie 😉 Je hebt gelijk, niet iedereen wil positieve reacties oproepen, maar zels al wil je choqueren, dan wil je nog een complimentje over het feit dat je goed bent in het choqueren van mensen d.m.v. woorden..of zit ik nu verkeerd? 😉

  Groetjes!!

 5. Plato zegt:

  Jackles, wat heb je daar een verschrikkelijk mens neergezet. En dat is knap. Want jij lijkt me verre van humorloos en behoorlijk origineel. Ken je zo iemand in je omgeving? Of was het pure fantasie.

  In elk geval….een prima valreepverhaal.

 6. Jackles zegt:

  Bedankt voor jullie positieve reacties!

  @ Min: hij heeft eerlijk gezegd een heel mooi kantoor, met adembenemend uitzicht… maar het is niet iets waar hij om geeft. Of maalt. Afhankelijk van hoe je ernaar wilt kijken… 😉

  @ Talithah: het kan inderdaad minimaal even prettig zijn om te horen dat je iets heel moois en positiefs hebt geschreven, als dat mensen je vertellen dat je iets vreselijks hebt beschreven… dat is waar.

  @ Plato: fictie… toen ik klein was werd ik naar een kinderpsycholoog gestuurd omdat men vermoedde dat mijn vermogen tot fantaseren ongezond groot was. *gniffel*

 7. Kaatje zegt:

  Het komt dichter bij de waarheid dan menigeen denkt te vermoeden. Sleur is iets waar je met alle originaliteit tegen moet vechten. De harde kern van het woord origineel dus. Je had op mijn stukje gereageerd en had ook al tegen Marloes gezegd, Angie is nu nog maar tien jaar, vond het mooi het verhaal te laten eindigen als Ro zestig wordt en dus te maken heeft met een volwassen Angie. Op dit moment zitten we dus nog in het begin van het stukje.

 8. Ik en Mij zegt:

  Ik hoop toch werkelijk nooit tegenover die man te moeten zitten.

  Dank je voor je reactie op mijn log!

 9. trui zegt:

  Totaal opgebrand, die man! Een vakantie zal waarschijnlijk niet genoeg zijn voor hem. Hij heeft een nieuwe (originele) kijk op het leven nodig.
  Heel knap geschreven weer, Jackles!

 10. Toaske zegt:

  IK kan me voorstellen dat je je als hulpverlener wapent tegen het leed van je patiënten, maar deze meneer is daar behoorlijk in doorgeschoten!

 11. Knetter zegt:

  Geweldig gedaan!!!!!

  Heb enorm genoten.

  Op nmaar de nieuwe wow.

 12. Trui zegt:

  Intrigerende WOW weer, Jackles! Ik ben alleen bang, dat ik hem niet helemaal begrijp.

 13. Jacqueline zegt:

  intrigerend Jackles. Maar ik zit mijn hersenen nu suf te piekeren wat er kapot is. Is hij dood? Of heeft hij een hakbijl in zijn hoofd? Kijkt hij van boven naar zichzelf? Uitgetreden na de dood?
  Helluppppppppppppp! Ik moet het weten!

 14. Jacqueline zegt:

  ps Kriebels door Krabbels is niet meer…nu is het jeweetwel! 😉

 15. Jackles zegt:

  Jackles schiet te hulp.
  Meneer (de psychiater uit mijn vorige WoW, voor het gemak) is er zojuist achter gekomen dat er in hem nog twee andere persoonlijkheden huizen. En dat die twee werkelijk verschrikkelijke dingen op hun geweten hebben.

 16. Trui zegt:

  Oké, nu heb je me dus wel heel nieuwsgierig gemaakt. Wat voor verschrikkelijke dingen?
  Ik heb trouwens altijd gedacht, dat mensen met MPS, eigenlijk wel weten wat de verschillende personen doen. Is dat niet zo?

 17. Min zegt:

  Dokter is patient geworden altijd lastig…
  En ik maar denken bij het lezen dat zijn bril kaduk was…Tot die kloven dan..

 18. Plato zegt:

  Na de uitleg heb ik er wat meer beeld bij. Maar ook zonder het te begrijpen komt de sinistere kou door het beeldscherm druipen als een ijsklontje in mijn nek. Meeslepend….dat is het woord wat ik zocht.

 19. Mannie zegt:

  Ahhh met je uitleg snap ik hem ook beter…roestbruin…de kleur van oud bloed. Jakkes, dat is wel heel naar om achter te komen zeg!

 20. Ik en Mij zegt:

  Twee aparte personen had ik er nog uit kunnen halen, maar de kou kan ik niet helemaal plaatsen. Dit is wel een WoW die blijft hangen!

 21. Marloes zegt:

  Pakkend geschreven Jackles!

 22. Toaske zegt:

  Ai, wat een thriller toch weer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s