30 Millions to Mars

30 Seconds to Mars Een bandje dat Jackles een warm hart toedraagt werd vorige week door zijn platenmaatschappijtje aangeklaagd voor het luttele bedrag van 30 miljoen dollar (wat ondanks de slechte stand van de dollar nog altijd een absurd bedrag is). Waarom?

Schijnbaar kun je in Californië niet langer dan 7 jaar aan een contract gehouden worden. Het bandje is inmiddels 9 jaar getekend bij het betreffende maatschappijtje en heeft er tabak van (onder andere omdat alle mensen waar ze mee samenwerkten inmiddels weg zijn gebonjourd door het nieuwe management). Dus, zegt het bandje, volgens de wet hier in Californië mogen we vertrekken.

Het maatschappijtje is het daar niet mee eens. Het bandje heeft getekend voor 5 albums en er tot nu toe maar 2 afgeleverd. Daarnaast vindt het maatschappijtje dat het bandje hen 1,4 miljoen dollar schuldt van het laatste album. Al met al volgens hen voldoende om het bandje voor de genoemde 30 miljoen aan te klagen.

Los van het feit dat Jackles het bandje wel erg naïef vindt (tekenen voor 5 albums met overdraging van je rechten op je eigen master tapes, bijvoorbeeld, is wel erg kortzichtig, helemaal als je bij het tekenen van het contract al ruim volwassen (25+) bent) is Jackles vooral boos op de platen’industrie’. Dat was al (enige jaren) zo, maar omdat Jackles dit bandje wel ernstig in het hart heeft gesloten is het nog een beetje erger.

Eerder deze week schreef de zanger van het bandje in een blog aan de fans: "[…] we hope that, above all, we can find a resolution to this in as civil and kind a way as possible." Jackles wenst het bandje succes. En sterkte.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek. Bookmark de permalink .

5 reacties op 30 Millions to Mars

 1. karin r. zegt:

  welke coffee company? er zit er eentje, een grote, in a’dam waar ik een keer geweest ben, en waar ik het erg tof vond. (of reageer je ook niet in je vakantie? ;-))

 2. Jackles zegt:

  In Tilburg (waar ik woon). Was blij als een kind dat ze er eentje openden hier! (Enneh ja, ik antwoord wel eens, zelfs in mijn vakantie! ;o)) (Hoewel dit wel heeel snel is voor mijn doen!)

 3. Marloes zegt:

  Mooi overtrek, maar die (veel te)kleine kussenslopen van de IKEA vind ik ronduit irritant

 4. Audrey zegt:

  IKEA is zeker een winkel waar ik niet naar toe moet ….. veel te veel leuke spulletjes voor Amy’s nieuwe kamer ….. (lees roze) ……
  Maar eh, ziet er toppie uit !!

 5. Jackles zegt:

  @ Marloes: da’s inderdaad wel behoorlijk ergerlijk… heb me veel moeite moeten doen om mijn net te grote kussens in die kleine hoesjes te proppen… grr.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s