Love that Joker

Op de laatste avond van Jackles’s vakantie ging ze met haar zus & zwager naar de bioscoop om het vervolg op Batman Begins te zien: The Dark Knight. Zonder iets te zeggen over de inhoud van de film (voor degenen onder u die hem nog willen gaan zien): Jackles was hevig onder de indruk. En de vergelijking met alle andere stripboekverfilmingen van tegenwoordig gaat totaal mank: The Dark Knight is (net zoals Batman Begins, overigens) van een heel ander kaliber. Een vele malen groter kaliber.

De vergelijking met de oudere Batman-films (de beide van de hand van Tim Burton, bijvoorbeeld, of, de goden verhoede, Batman & Robin uit 1997), overigens, gaat ook mank. Manker van een ezel met 3½ been. Manker dan een kreupele met een gebroken poot. Om niet te spreken van de vergelijking tussen de Jokers.

In 1989 verscheen Tim Burtons Batman met de onvolprezen Jack Nicholson in de rol van The Joker. De rol van The Joker ging voor The Dark Knight naar Heath Ledger. Om het verschil alleen visueel aan te geven even een plaatje of wat:

Jokers

En natuurlijk is The Dark Knight een heel andere film van Batman. Maar o. Wat ben ik onder de indruk van Heath Ledgers Joker. En o. Wat is het erg dat deze man is overleden.

Voor de mensen onder u die twijfelen of deze film de moeite waard is: ja. The Dark Knight is de moeite waard. Dubbel en dwars. Al was het alleen maar vanwege Heath Ledger. Het is verschrikkelijk dat hij er niet meer is.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Film. Bookmark de permalink .

Een reactie op Love that Joker

  1. Audrey zegt:

    Misschien is het voor die meneer tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe baan zodat er een fanatieke nieuwe organisator voor in de plaats kan komen ….
    Tja, verkopen blijkt iedere keer weer een kunst te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s