Een vervolg

Voor hen die zich afvroegen wat er zich afspeelde in mijn laatste bijdrage voor Write on Wednesday, een tipje van de sluier…

Buiten
Het was vroeg in de ochtend en de lucht was fris en wat schemerig. Hij boog zijn hoofd op het moment dat hij de deur achter zich dicht trok en hij stak onmiddellijk met vlotte, korte passen de straat over, om zo snel mogelijk afstand te creëren tussen hem en het huis van zijn geliefde. Hij besloot geen taxi aan te houden maar naar zijn eigen huis te lopen.
Een mijl of zes.
Dat moest dan maar.
Zijn hoofd leek te barsten.
Thuis zou hij onmiddellijk weer in bed kruipen. Met een flinke lading ijs voor zijn hoofd. Als hij weer wakker werd zonder kater zou hij het wel zien.
Voordat hij thuis was had hij twee keer op straat overgegeven. De laatste keer waren er twee getuigen geweest, een echtpaar dat gezamenlijk een rottig klein hondje uit liep te laten (welke klootzakken lieten er nou zo belachelijk vroeg de hond uit? En ook nog met z’n tweeën?). De vrouw had een vies gezicht getrokken en de man toegefluisterd dat het beter zou zijn als ze die B-sterren gewoon achter een gesloten hek aan de rand van Hollywood zouden zetten, zodat fatsoenlijke mensen er tenminste geen last van hadden.
Helaas voelde hij zich te ziek om erop te reageren.
De straat waarin hij woonde was stil en leeg, op de vuilniscontainers die langs het trottoir stonden na. De auto van zijn vriendin stond voor de deur.
Wat…?
… Had ze hem met de andere man zien vertrekken de avond ervoor?
Hij had grote moeite zich voldoende te concentreren om de sleutel in het slot van de voordeur te steken en kwam toen tot de ontdekking dat de ketting op de deur zat, zodat hij niet naar binnen kon.
Met zijn voorhoofd tegen de deur aan leunend vloekte hij zachtjes. Zijn vriendin had de meest effectieve manieren van wraak nemen als ze zich in de steek gelaten voelde.
O, wat deed zijn hoofd pijn. En wat was hij misselijk.
Er kwam niets anders bij hem op dan over het hek heen klimmen en dan maar op de veranda achter het huis te gaan zitten tot zijn vriendin wakker zou worden en hem binnen zou laten. Het kostte hem grote moeite over het toch niet al te hoge hek heen te komen en meteen toen hij in zijn tuin stond moest hij weer overgeven.
Achter het huis, op de veranda, stond een tweetal houten ligstoelen. Hij ging in één van de twee zitten, leunde achterover en sloot zijn ogen. Hij was simpelweg te moe en te beroerd om ophef te gaan maken over het feit dat zijn vriendin hem buiten zijn eigen huis had gesloten.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Random writings. Bookmark de permalink .

11 reacties op Een vervolg

 1. Marloes zegt:

  Denk je dat Wim dit ook nog een keertje onder ogen krijgt?

 2. Audrey zegt:

  Ik wil ook wel een baan met een Wim als leidinggevende ……

 3. plato zegt:

  Wim, je moet wel een bijzonder mens zijn.

 4. plato zegt:

  Alles goed Jackles?

 5. esther zegt:

  Jackles, wat een lief stukje. Wanneer je zo over iemand kunt tikken, dan moet je wel blij met zo een iemand zijn en kan ik me voorstellen dat je zo’n iemand ontzettend gaat missen.
  lieve groetjes van mij, esther

 6. Plato zegt:

  Lekker voor hem. De vuile hond. Een mooi vervolg Jackles. Houd je voor de rest de magie in stand? Is meestal aan te bevelen.

 7. Jackles zegt:

  … ik denk dat ook dit stuk (toch weer) vragen oproept… misschien post ik nog een stukje of wat. Of niet. Wil niet alles weggeven. Hah.

 8. Marloes zegt:

  Ga door ..ga door… Ik ben er nog steeds niet uit namelijk.

 9. Plato zegt:

  Gelukkig mag je het zelf weten Jackles. Als je een vervolg schrijft zou ik het toejuichen als daar vervolgens wéér een aantal onzekerheden in zitten. De boog kan mij niet gespannen genoeg staan.

 10. esther zegt:

  heerlijk dit stuk weer………van mij mag er ook best weer een vervolg komen hoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s