Denk om de buur'n

Op één of andere manier woont Jackles altijd naast mensen met onmogelijke levensritmes. Jackles had gehoopt dat hier met het betrekken van een eengezinswoninkje in het zuiden van Tilburg verandering in zou komen, maar in die opzet is ze slechts 50% geslaagd.

OK, je zou kunnen zeggen ‘… in die opzet is ze toch wel voor 50% geslaagd’. Geef er een positieve draai aan. Hoe dan ook: hoe zit het met de niet-geslaagde 50%?

Aan Jackles’s linkerkant, voor de kijkers en vissers aan de vijver voor de deur rechts, woont een lief oud mensje dat je nooit hoort (of ze moet in de keuken een luidruchtig gesprek voeren met haar bezoek – en dan moet je zelf ook in de keuken staan, anders hoor je alsnog nix) (volgens mij heeft het lieve oude mensje meer last van Jackles’s elk half uur koekoekkende koekoeksklok!). Aan de rechterkant, voor de kijkers en vissers links, woont een lief jong mensje.

Dat lieve jonge mensje vormt de andere 50%. Het lieve jonge mensje werkt namelijk in een coffeeshop en dat schijnt zo zijn uitwerking te moeten hebben op de regelmaat in werktijden. En de huizen zijn bijzonder gehorig (want gebouwd voor 1930). Van een des nachts dichtslaande voordeur wordt Jackles wakker (OK, Jackles slaapt licht, maar het zijn ook wel erg gehorige huizen hoor…!). En het lieve jonge mensje heeft ook jonge kennisjes (m/v) die op de meest ongoddelijke tijden aan komen zetten, met deuren gooien, luide gesprekken voeren op de overloop of op de slaapkamer die aan die van Jackles aansluit, andere luide gesprekken voeren in de tuin (en op die manier recht onder Jackles’s slaapkamerraam). Et cetera.

Een consequentie is dat de nachten van zondag op maandag waarin Jackles sinds april tot nu toe aan één stuk door heeft kunnen slapen, nou vooruit, op twee handen zijn te tellen.

Vanmorgen kwam het gemeentelijk afvalbedrijf de papierbakken legen. Dat kostte Jackles afgelopen nacht om iets van 3 uur wederom slaap. Want toen sleepte buuvje de papierbak onder het tunneltje tussen hun beider huizen door naar het trottoir aan de voorzijde.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Denk om de buur'n

  1. Marloes zegt:

    Onder het genot van een goeie joint even laten weten dat je een erg schone edoch lichte slaapster bent. Wedden dat ze voortaan op haar tenen loopt?

  2. Audrey zegt:

    Ja, dat is balen. Wat dat betreft mogen wij gelukkig niet klagen….. Maar ja, als Frans, vanwege zijn bakkers-werktijden, overdag wil/moet slapen zijn er hier in de buurt altijd van die mensen die moeten gaan klussen of het gras moeten gaan maaien.
    Daarom, lang leve het slechte weer, dan blijven ze allemaal braaf binnen !
    Succes met je buuv …..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s