Happy Yule

Yule; Midwinter of de winterzonnewende. Of, als je wil, wintersolstitium. Het feest van de kortste dag. Het woord Joel is waarschijnlijk afgeleid van ‘kwel’, een Indo-Europees woord dat zoiets betekent als ‘draaien’. In het Deens bestaat ook nog steeds het woord ‘hjul’, wat ‘ wiel’ betekent.

Vóór de zonnewende worden de dagen steeds korter en de nachten langer, terwijl na de zonnewende de dagen langer en de nachten korter worden. De zon heeft zich dus ‘gewend’ en het licht keert terug. Het wiel van het jaar draait zich en de volgende fase begint.
Of, voor non-magical people:
Vandaag is het de kortste dag van het jaar. Om 19.35 uur bereikt de zon de meest zuidelijke stand aan de hemel en begint officieel de winter. De zon staat nu boven de Steenbokskeerkring.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Happy Yule

  1. Bakabana zegt:

    Ik begrijp je inderdaad!

    Die Mahmoud is volgens mij gewoon een stro-man van die ayatollah… wat een flapdrol. Al die kritiek op het westen en op joden is enkel en alleen gebaseerd op afgunst. Ik wens Mahmoud veel succes met het opbouwen van een succesvol Iran… dat zal hem alleen never nooit lukken, loser.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s