7/7/7

Ben ervan overtuigd dat (moslim)extremisten hun aanslagen inderdaad plannen op numerologisch of symbolisch ‘belangrijke’ data. 9/11 (Amerikaanse schrijfwijze), afleiding van het alarmnummer 911. De aanslagen in Madrid, 911 dagen na die in New York en Washington.

Er doen wereldwijd de meest rare speculaties de ronde over deze en andere (ook nog niet gepleegde) aanslagen en sinds gisteren uiteraard ook over de symbolische betekenis dat de datum (7/7). Er zijn de meest ingewikkelde theorieën op losgelaten inmiddels (iets met veel drieën hoorde ik gisteren, echt geen wijs meer uit te komen!). Maar de keuze van extremisten voor de datum 7/7 is helemaal niet zo moeilijk te verklaren.

Men neme een kaartenlegger (Tarot of andere kaarten) en vraagt naar het getal 7. Het zou een paradox betekenen: 3 + 4. De kaarten met de nummers 3 (geest, spontaan, verwachtingsvol, creatief en bruisend) en 4 (rationeel, begrenzend, op zekerheid, vorm en materie gericht) hebben tegengestelde betekenissen en daarom zou de kaart met nummer 7 waarschuwingen betekenen: alert en voorzichtig zijn.

Het blijkt verder dat de 7 wordt gezien als de meest heilige van alle getallen. Het betekent in de Bijbel daarnaast overvloed, of ‘heel veel’. Ook is de zeven een priemgetal (het is alleen deelbaar door 1 en zichzelf) en staat daardoor voor maagdelijkheid. 7 betekent ook innerlijke wijsheid (wat terroristen zichzelf nogal eens toedichten).

7/7. Tweemaal 7. En let op: 2005 = 2 + 0 + 0 + 5 = 7… Nou ja, doe er je voordeel mee… of niet natuurlijk. (Misschien iets voor veiligheidsdiensten over de hele wereld om zich te verdiepen in numerologie en dergelijke? Dat ‘jij’ er niet in gelooft betekent immers niet dat ‘anderen’ er ook niet in geloven…)

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

5 reacties op 7/7/7

 1. Erik zegt:

  Kop op! T is zondag smile!

 2. Mark zegt:

  Buien? Waar? 😀

 3. Marloes zegt:

  Is het alweer een beetje gezakt Jackles?…

 4. Mark zegt:

  Zeg Jackles, toen jij dit logde was het bij mij nog mooi weer en droog. Sindsdien iedere dag zware regen en onweer. Weet jij hier meer van, volgens mij is het allemaal jouw schuld. 😉

 5. audrey zegt:

  Leuk, kunnen we bij voorbaat al uitpuzzelen wanneer de volgende aanslagen gaan plaatsvinden.
  Blijft het grote probleem alleen nog WAAR?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s