Nacht

Het was 10 uur in de ochtend maar het leek wel 12 uur later, zo donker was het hier zojuist in Tilburg. Binnen een half uur werd het ineens nacht, en dat zonder klassieke zonsverduistering; de lucht was diepgrijs en de straatverlichting was aan. Het was stikdonker.

Hier op kantoor zat er geen mens meer op zijn werkplek – iedereen stond voor het raam te kijken naar de plotselinge nacht. Sommige mensen zeiden dingen als dat de natuur zich niet laat leiden, en over dat ze ‘dit wel eens eerder hadden meegemaakt, maar dan in [noem een ver land]’.

Op een dergelijk moment merk je dat de mens ook maar een dier is dat leeft met de dag en de nacht, en dat het niet gewend is aan dit soort excessen. Sommige mensen waren bang, je voelde het in de lucht. En het was ook best griezelig. Zo donker. Om 10 uur in de ochtend, op 2 mei. Alsof de Apocalyps zich plotseling aandeed, zomaar, op een dinsdagmorgen.

En ineens werd het weer licht. Niet simpelweg, overigens: binnen 5 minuten was het weer dag, en stortten regendruppels met de doorsnede van minimaal een centimeter zich met grof geweld uit de lucht terwijl in de verte de donder rolde.

Het regent pijpenstelen. Het is kwart over 10. Het zal het nog wel even regenen, maar dat is niet zo erg – zo donker als een kwartier geleden hoeft het van mij midden overdag nooit meer te worden.

Advertenties

Over Jackles

Filosoferende fantast.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Nacht

  1. Marloes zegt:

    Het was een indrukwekkend schouwspel, tenminste hier in Arnhem

  2. Yvette zegt:

    Ja, eng he! Bij ons zat ook niemand meer op z’n stoel. Ik ben ook pas weer aan het werk gegaan toen het weer lichter werd. Creepy!

  3. Marco zegt:

    Volgende keer ‘Riders On The Storm’ opzetten als soundtrack!

  4. Jackles zegt:

    @ Marco: Had m even niet bij de hand maar hou m nu paraat…!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s